Wednesday, January 26, 2011

keepINtouch

,


ukhwah never mati


Assalamualaikum..


bangun pagi rasa segar..kepala n perut semakin cun..Alhamdulillah kerana Allah masih memberi nafas dan kesihatan yg sgt baik..TQ ALLAH..


lps ke SAINA..gerak ke skola SYED PUTRA kat kangar perlis..sggah jap..msj nadz tuk plan dinner mlm nih..






"ana abes klas kul 6.30ptg..ana x kesah cg nak amek ana kat ner"..


kul 6 saya da sampai anjung siswa tggu nadz kuar kelas..semangat x?.. :)


bila nmpk kelibat dia..YA ALLAH seronoknyaaaaaaaaaaaaaaaaa x sgka ALLAH temukan kami kat sini..


mcm base nadz akan bercerita sepanjang pengalaman dia baru sebulan kat sini..duduk rumah sewa..


kul 9 mlm hantar dia balik dan masuk wat spot check umah dia dan jumpa kawan2 dia yg menjadi pelakon utama dlm 'penceritaan' dia..kawan2 dia comel2 n best2..hehe...


pas hantar, kol didi.."didi, sedeynya bila nak hntr kak nadz balik....alaa sekejap tol jumpa...seronok la dpt jumpe...lalalala..."


*TQ nadz blanja cg..malu giler, saya yg ajak dia dinner tpi dia yg belajar..."cgu da dtg sini visit ana taw, bukan sng..ana terharu..tq cikgu"...


* ada satu ayat nadz yg wat saya terketuk kembali.."sbnrnya bgus kita blaja idup susah, belajar jatuh, sbb dgn susah dan jatuh tu buat kita sentiasa belajar utk berusaha, mcm kalau kita belajar, setiap kali keputusan peperiksaan , kita dpt markah tggi sentiasa..tapi apabila kita dpt keputusan rendah, kte akan 'down' giler2 sampai ada yg sggup bunuh diri...ana selalu pesan dgn adek ana..kene belajar tawakal dan terima qada' dan qadar dan bersedia akan jatuh.."..

2 comments to “keepINtouch”

  • January 27, 2011 at 9:12 AM
    wardah says:

    wow.. best2.. cgu ni bukan nak bgtahu sakit.. bgtahu bilik besar je.. hish. :(

  • January 27, 2011 at 10:54 AM
    shikin says:

    hahaha..alaa sakit skit jer..

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates