Thursday, January 14, 2010

MENCABAR NMPK?

,

Assalamulaikum..

semalam lps bg taklimat kat semua guru2 di sekolah pasir puteh nih, sya tros di hntar ke rumah penginapan saya selama 3 bulan di sini (chin nan (my boss) janji akan minta saya balik lps 3 bulan bkn 6 bulan okay)..

wow..sgt sederhana kehidupan org disini..umah nih 100% umah kayu..perghh bilik air zink..hehe..sgt mencabar okay..point plug pun stail lama..rsa mcm masuk alam zaman 50an..ngee..sya ckp dgn dd, klu u all wat wafdul amin kat sini, bru mencabar..hehe..dlm bilik sya byk sgt binatang kecik2, x taw ape, rse semua species tebuan, lebah sume ada kot..bgun2 da bengkak sna sini..tp kt sini sejuk sgt2, al maklum la umah kayu..tdo x pki kipas pun ok..actually sya x kesah mcamana umah nih asalkan ada signal celcom broadband internet n yg penting sya x cedera di gigit pelbagai binatang cute dlm umh nih..(ouchh..kene gigit lagi)

sya duduk dgn sorg cikgu sekolah gak, dia tggal sorg tp oleh kerana dia cedera terjatuh kat sekolah ari tuh so ada sorg student duk dgn dia skali tuk bantu dia bergerak di rumah..

eh saidatul..nt suro cg update ari2, tp nt x baca pun, kang cg mls update kang..saidatul..cg x smpi ati nk tunjuk gmbr umh nih, tkut nt sedey..hahaha..smlm call dee, konon cam mengadu..dr semalam smpi skrg nih sya x mandi2 lagi nih..air kat umh ni x de, semalam solat pun g surau..wawawawa..tgh down sgt2 nih..

 

My Humble Words To Unite A Superb Ukhuwwah,

4 comments to “MENCABAR NMPK?”

  • January 14, 2010 at 7:53 PM
    ateyyyy says:

    cikgu.
    ana pon penah rase tinggal di sana :D
    memang lain dari kita di KL.
    lagi-lagi macam cikgu, yang sentiasa di bangunan2 lawa dan moden. CEH ;p

    haha. papepon cikgu, all the best kat sana! ingat makan semua makanan mereka ye ;)

  • January 14, 2010 at 8:15 PM
    shikin says:

    derang penipu..terang2 harga atas kertas rm4, bile cg nk byar n dengar cg ckp slang KL, derang tros naikkan harga rm6..cg ngadu kat cikgu skola cg ajar uh..cikgu2 uh pun ckp, derangh mmg camtuh..sgt bengang

  • January 14, 2010 at 10:03 PM
    sairisya says:

    eh eh, ana baca okay. ANA BACAA! hahah gelabah. tinggal kat kelantan memang best dan lazat, fuhhh. cg dah sampai kb mall yang gempak gila nak mati tu? hahha

  • January 14, 2010 at 10:37 PM
    ateyyyy says:

    memang. cekik darah. sebab tu kalau nak gi shopping kat rantau panjang ke ape ke, mesti bawak kawan ayah ana :D
    beliau boleh kecek kelate.

    hmm, sikap 1malaysia masih belum tersebar dgn kuat kat sane kot ;p

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates