Wednesday, January 20, 2010

BAGAI BUNGA MEKAR DI TAMAN

,

Assalamualaikum

Alhamdulillah da dpt homestay kat pasir puteh..sbb da x larat duk berpindah randah..bila da dpt homestay, tetibe boss call, suro bulan depat station kat SMK Agama Naim Lilbanat, Kota Bahru plak..ermm bila dgr Kota Bahru..rasa cam nak melonjak keriangan cam iklan rebina..

“Assalamualaikum cikgu?..(owner homestay nih, bila saya dtg kerumah dia yg sgt2 besar taraf mahligai.ternganga juga la tgk)..” ..”waalaikumusaley..oo meh masok”..tgk2 cikgu uh terlntar kat ruang tamu, kaki bersimen…agaknya dia tgk muke sya yg cam terperanjant..”ooo sayo baru pah keno excident..dudok2”.."nak tanya cikgu nih, berapa harga homestay cikgu tuh, sya igt nak sewa smpi akhir bulan januari ni”..”oww sayo kiro muro2 jo..sayo nge bini sayo tgk awok ni bdk baek, paka tudung labuh, siye sayo tgk muko awok, tgk awok pun org keadilan jo, so sayo bagi muro2 la sehari rm30, base sayo charge rm80 sehari..rumah uh selamat, tok seh takuk sbb sumo ore pasir puteh nih kenal sayo, sya setiusaha exco pas pasir puteh nih..kabo jo kat sayo kalu ado ore kaco ke apo”..

bile dgr uh rse cam lega..so bila kluar rumah sya tersenyum sorg2..alhamdullillah saya mmg bertudung besar..yg best x tahan dia suke2 ckp saya org “KEADILAN” sbb saya pakai tudung besar, kalau tudung labuh org PAS..hahaha..kalau saya g johor, sya kene pakai jeans n tudung indon ke sbb nk dpt homestay murah?.no..no..no.. sya x perlu melakukan begitu..sya penyokong parti cap ayam..oyeahhhh..

DSC_0001

 DSC_0002

 DSC_0003

 DSC_0004

 DSC_0005

Sape2 yg dtg pasir puteh, n x de tmpt stay dtg la hotel tok janggut nih..ok la..tapi harga x tau la leh dpt cam sya punye harga..hehe..(jgn ckp u all bole dpt lagi murah)..heheh..

4 comments to “BAGAI BUNGA MEKAR DI TAMAN”

  • January 20, 2010 at 9:57 PM

    pening gila baca slang klate..
    haha..
    cg dah semakin pandai dah sekarang nih.. ahaks3

  • January 21, 2010 at 12:47 PM
    shikin says:

    ehh dari dulu mmg pandai je kan..hahaha..cume mls nk tunjuk kepandaian..aww..aww..

  • January 21, 2010 at 11:42 PM
    ateyyyy says:

    cikguuu!
    cikgu duduk sorang2 eh?
    macam best je rumah tu ;)
    tergerak hati nak pergi. hoho.

  • January 23, 2010 at 10:30 AM
    shikin says:

    ha ah sorang je..meh la dtg..tp duk kt umh nih smpi akhir bulan nih..bln depan kene cari rumah len kat kota bahru..rumah nih best..tenang..cewahhh

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates