Saturday, May 23, 2009

generasi Y 'WHY'

,

'ammarah: cguuuu
aShItAnO sensei: yeeeee...
'ammarah:ade sorg group praktikum ana ...name die ashikin
aShItAnO sensei: ammmmmmm..wow... hahahaha...alhamdulillah akhirnya de gak nama cgu tersemat dlm hati nt...hahaha
'ammarah: cguuuuuuu...gagagaga
aShItAnO sensei: nt kat ner nih
'ammarah: kt cc matrix gak...dlm asrama cc nih
aShItAnO sensei: erm bile result mesir...cgu x sampai hati tgk nt amek engin...cgu cam imagine...mesin uh akan menimpa nt yg comel

'ammarah: gagagagaga...ana taw...sbb 2 ana tanak engin...sbb ana comel sgt
'ammarah
: ptg td ana pegi dgr ceramah kt area cni jgk, kt kepala batas...ceramah psl cabaran beragama generasi Y....generasi yg lahir dr tahon 80 an ke atas...psl generasi zmn skrg...pemikiran kbyknye ke arah kebaratan

aShItAnO sensei: pastu

'ammarah: die citer glmn die
'ammarah
: *pglmn...org melayu islam x ske bertanye

'ammarah: dorg ske biarkn persoalan x terjawab..ble x tanye....mle pike yg bkn2... ade 1 kes kt ipt...tataw IPTA or IPTS....ade sorg hamba Allah nih...die tnye kwn2 die yg agk islamik

'ammarah: nape dlm alquran... suami dibolehkan memukul isteri
'ammarah: kwn2 cm x bole nk jwb...kwn2 die cm suro die terima je...jgn persoalkn....so...die ni cm x puas ati...n kepala die berserabut smpai xleh concentrate blaja
'ammarah
: tgh berserabut uh...sorg kwn die cdgkn die pegi umrah...mgkin bole dpt jwpn...so die pn pegi umrah


'ammarah: die pegi umrah dgn hrpn akn jmpe jwpn tuk persoalan die....ble die blk ke msia...die still x dpt jwpn....kpale die makin serabut...die tnye kwn2 die soalan yg same 'ammarah: kwn2 die ckp...die kene terima je ape yg dah tertules... klu x die bkn muslim...sooo....last2 die kte... if u say i'm not a muslim... then i declare myself i'm not a muslim

aShItAnO sensei: pastu
'ammarah: die pn murtad la...sbb x mndpt jwpn tuk soklan die... jd pengajarannye.. kte kne ade ilmu
aShItAnO sensei: btol...soalan uh simple je nk jwb...tp kbtulan kwn yg dia tye uh kurang ilmu dlm bab agama... tu yg jdi gitu
'ammarah: 2 la....bende yg kecil x bole dibiarkn...jgn anggap sstgh perkara 2 remeh 'ammarah: sbb bole jd bende yg lbeh besa
'ammarah
: lg pon generasi skrg ske kte...WH
Y

aShItAnO sensei: ha ah kan
'ammarah: sbb 2 nme pn generasi Y
aShItAnO sensei: ha ah
'ammarah: lg 1...kalu kpale tgh berserabut ke..pening ke.. kembali ke perkara asal... fitrah kte
aShItAnO sensei: btol
'ammarah: sekian

aShItAnO sensei: nt dari dulu ske bincang kan cgu psl2 WHY
'ammarah: haha

'ammarah-now kt matrik penang..sains fizikal..bgus snarnye input nih..nmpk simple tp bende yg simple leh wat islam tu porak peranda..cehh ayat over lak..ye la..so pe yg penting?..kerjasama..ape yg penting?..ilmu pengetahuan lagi2 psl agama ISLAM..

1 comments:

  • January 6, 2017 at 10:59 AM

    Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates