Saturday, June 25, 2011

bagi ana la kan......

,
mesej ni da 5 6 hari lepas


N: Salam cg. cg sehat?
S: wasalam..Alhamdulillah sehat
N: Alhamdulillah sihat jgk. cg, ana bertanding utk jpp.
S: JPP uh apa?
N: Jawatankuasa perwakilan pelajar
S: Jawatan apa?
N: Xde utk jwtn ape2. lps pilihanraya nnt bru bincang psl jawatan.
S: Nt free bila esk..cg nak kol nt esk boleh, skrg cg baru balik kerja dan penat..
N: 10 smpi 11 ana rehat....hehe ok..cg doakan ana menang pilihanraya ni.
S: cg x nk doakan..
N: sampainya hati cg
N: knp?


ayat tergantung..membiarkan N trpinga2..terus saya text salah sorang ALUMNI..


S: Salam..nak minta pndapat blh? Ni nk tye nt la an. pndpt, setuju atau x klu pelajar asasi/foundation/matrik mnjerumuskan diri dlm aktiviti atau memegang jwatan tggi dlm kolej, sdgkan mereka masih x sure..cg x nk jwpn cam 'bergantung pd individu uh camne', tp cg nk jawapan dr diri nt sendri, cm pengalaman nt sendri, smaada setuju atau x / sesuai atau x..nt phm an cg ckp..hehe
A: Bg ana, lg bagus b'aktiviti. tp tgk environment a. kalu bi'ah dia x elok, bg ana baik x yah. hu nnti kita yg larut AKA hanyut. dr segi bizi, kalau x bizi ngn persatuan, akan bizi je jgak ngn mende lain, confirm. baik bizi dgn bnda bfaedah :)
S: em Kalau nt sndri. Nak tak bizi dgn aktiviti. Atau nt nak fokus kt study je.
A: Nak! hehe sbb stadi tu tension..Aktiviti release tention :) lgpun mcm ana ckp td TAK MUNGKIN 24 jam stadi. heh. org yg tak braktiviti, usually akan isi masa ngan buat bende lain. lepak ngn kwn ke, etc. so baiklah isi masa dgn aktiviti..wallahua'lam :)
S: Ok TQ A..


kul 11 mlm pas saya pikir dan pikir.. saya text semula N..


S: Em ok la..setelah cg tye alumni, cg setuju nt bertanding jpp uh tp cg nk nt jnji dgn cg, nt x kan abaikan study nt n make sure CGPA  3.90 keatas.. nt kene bijak uruskan masa..cg x nk nt penat uruskan aktiviti smpi nt letak study uh tempat tido nt..phm an..so good luck election tu nnt..


N: InsyaALLAH cg. doakan yg terbaik utk ana


(mcm kejam sgt ke permintaan saya,,yg pasti ada sbb nape sya berlaku kejam..hahaha..)


* post ni bukan utk diri sendri atau N sahaja tp sesiapa sahaja yg dilema memegang apa saja jawatan..semoga bermanfaat..InsyaALLAH..


* bkn saya x nk mereka sebuk dgn aktiviti..tp byk pengalaman saya dr alumni..mereka x leh kontrol diri bila da terlalu sebuk smpi ada yg repeat paper..tu yg saya x nak..


tit tot..msj masuk dr N "Peratus undian-4.94. Kdudukan 8/11. keputusan - Kalah..


x pe la N..ade hikmah uh..kite wat aktiviti memancing jommmm hehe

2 comments to “bagi ana la kan......”

  • June 29, 2011 at 1:45 AM
    Anonymous says:

    cegu, ade je alumni yg bertanding jpp dpt pointer gempak2! btol..masuk degree dkt u yg power2 dan kos yg hebat2! heheh..

  • June 29, 2011 at 8:52 AM

    oo yeahhh..haha alhamdulillah..mmg ada tp mgkin cg tgk org gak kot..prestasi dia camne an..cewahhh..

    mcm kata alumni uh..sbnrnya bagus beraktiviti cume ada yg x leh control diri sendri bila da sebuk dgn aktiviti..results mmg x cun..

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates