Saturday, January 22, 2011

narnia best

,
Baru hari ni berkesempatan nak tgk muvie NARNIA, dah 3 series da cite ni


1.  The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe 2005
2.  The Chronicles of Narnia: Prince Caspian 2008
3. The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader 2010


jadi saya baru kena start tgk dari 2005.. :)


siyes citer ni best..jap nak wat sinopsis skit..Peter, Susan, Edmund and Lucy ialah 4 beradik keluarga Pevensie.


Derang dihantar ke satu perkampungan based on evacuation yg dilakukan ketika perang.  so derang kena stay ngan Professor ni, kononnya sampai la perang tamat.  house-keeper umah Professor ni garang betul.  padahal, Professor sebagai tuan rumah  takdela kerek cam pembantu dia ni. 
 

seperti yg u all tahu,  derang main nyorok nyorok,  so that's how Lucy end up menyorok dlm wardrobe yg telah membawa dia ke dunia Narnia.  logiklaa cara cerita ni diolahkan. 

from "macam mana derang discover Narnia",
sampaikan kepada "naper derang masuk ke Narnia"  dan camner derang...err..u all tgk la cite ni..bru feel..opss ke u all da tgk ngee...






scenes yg paling saya suka:


-Saat mereka dihantar ke railway station... suka tengok pakaian budak2 tu..siap pakai topi..

-Lucy terjumpa wardrobe.. -Lucy mula2 menjejakkan kaki di Narnia, pegang lamp post...kemudian dijemput oleh faun bernama Mr. Tumnus utk minum teh..

 
-Dia beritahu siblings nya... suma tak percaya..

-Edmund makan turkish delight ...nampak sungguh menyelerakan..nyum...nyum... padahal biasa jer rasa turkish delight tu sebenarnya.. -Derang jumpa Mr. & Mrs. Beaver.. saat derang dikejar oleh serigala...

-apabila mereka 3 beradik dapat hadiah2/ alat2 senjata/pertahanan.. -apabila aslan berkata2...

-apabila aslan si singa tu pergi jumpa si queen of narnia a.k.a witch tu dan ditikam kat stone table tu.. sayu dan pilu jer... -sewaktu mereka berlawan esp. mula2 nak lawan + akhir2 ...Peter vs witch tu..

-mereka dah dewasa...naik kuda.. tiba2 terjumpa lamp post tu...dan ingin mencari semula wardrobe.... kelua2 jadi kanak2 semula...heheheh..


karakter yg saya suka ialah Lucy.
rasa mcm, hati dia bersih sangat.



Lucy Pevensie



empat beradik yg caring each others

~rupa2nya sesiapapun, takkan sampai ke Narnia selagi pintu itu tak ditutup rapat...sebab tu la apabila abang2 Lucy check, ketuk2 belakang wardrobe semasa pintunya terbuka, takde apa2 pun... ~


narnia 2008 coming soon..ngee

2 comments to “narnia best”

  • January 22, 2011 at 6:40 PM
    Anonymous says:

    narnia 3 x best. kkk n abg dorg x ade:(

  • January 22, 2011 at 7:06 PM
    shikin says:

    oo ye ke..cg da ade muvie uh tp belum tgk lagi..

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates