Saturday, September 25, 2010

Allah menemukan kami semua Deju

,
Assalamualaikum..

dpt msj dari acik n kak yah..ajak trip raya brsama banat dejourney..penat badan n panas menggiler semalam trip dgn caliph14 x abes lagi tp gagah jua sbb menghargai setiap pertemuan kerana ALLAH..

*sdg mendengar lagu aizat-sungai lui..saya tgh menggiler ske lagu nih...

ok smbung..kali ni beraya sebanyak 8 buah rumah..abes pun malam gak..sume excited sbb nk jumpe nadea.. last jumpe pas dia kuar DQ..sya ade gak jumpe dia b4 kenduri kawin dia 2 tahun dulu...

"cg naik kereta dgn ana je eh"..kak yah msj..ok2 set..cg pun x larat da..hehe

kul 10.20 da gerak ke umah nisa kat mana tah tapi masuk lorong zoo negara uh..ngee..

RUMAH 1: alaaa gmbr ade tp jap..hehe..adek nisa yg kecil sgt kiut..direction nisa tuk ke umah dia mmg terbaek..skeeee

RUMAH 2: g umah suhayla haron..acik sgt sengal disana...


RUMAH 3: umah izzati..x igt kat mana..kak yah yg bawak..


RUMAH 4: umah nana..solat zuhur kat sini..acik berdose sbb telah trpijak kepala izzati..kat cni tggu duha n nadea yg asek tertangguh tuk dtg..hehe

"cikgu x nak nek kete dgn ana ke?.." hajar bersuara.."ok2 cg nek pas ni"..so nek la saya kete myVi hajar yg cun melecun kaler puteh..hahaha bru bwk kete so cam kura2 lagi..hahaa..x mcm kinah..bawak kete cam drift..takooottt..



RUMAH 5: yeah g umah kak yah..cikgu azizan masak makaroni bakar..sgt sedap..suhaila n aliah tambah 3x ngee..masih menunggu nadea.. "cikgu, ana trus g umah athirah la..x sempat g umah kak yah"...nadea call..lps ni g umah athirah..yeahh naek dgn 'bee emm double you' duha..dari dulu dia x nak bg saya naek kete dgn dia sbb malu..sgt sengal ok..

mereka kawan baik dari sekolah rendah..


RUMAH 6: umah athirah..yeah akhirnya jumpa gak dgn nade..Ya ALLAH comel sgt ziyad..aimi x leh blah mengekor je nadea..nadea nak cebok ziyad kecing pun , aimi nk tgk.."ana nk tgk camne nadea settlekan anak dia"..haha..x leh bla..

RUMAH 7: g umah aimi..makan nasi bayi n solat asar kat sni..men dgn ziyad..dia sgt agresif.. "nadea..nak suro ziyad pggil cg ape?"..saya tya nadea.."erm panggil 'cikgu' juga la..hahaha"...nadea suro..ermm x bestnya..nanny..ermm tidakk..g umah nadz, saya naik dgn kak syaz plak..


aimi x leh bla pki camtuh..saya pun test gak..hahaha..

RUMAH 8: umah nadzirah..da malam ok..hehe..balik nek dgn kak yah semula..dari tanah asal kita , kepada tanah gak kita pulang..hehehe

saya mengghargai setiap masa bersama mereka..saya sgt suka..TQ dejo..

4 comments to “Allah menemukan kami semua Deju”

  • September 26, 2010 at 12:50 PM

    besttt sangat~
    thanks to kakyah sbb jadi ketua "marhaban" yg bagus~ haha:P

    balik sume pengsannn~hoho.

    psst ; mak ana kata, xpernah dibuat org 7buah rumah dlm sehari. haha. xpe ma, kitorg lah peneraju nya:P

  • September 26, 2010 at 3:31 PM
    shikin says:

    kan kan..taon depan kita sebulat suara lantik kak yah sekali lagi jadi ketua marhaban di astro..

    ha ah balik uh cg pun pengsan..

  • September 11, 2011 at 6:21 PM
    suhayla says:

    oh nooo..suhayla tambah 3 kali!! hahaha tapi mmg igt lg byk kali tambah2. =P

  • September 11, 2011 at 7:44 PM
    NisaKhirudin says:

    HAHA siap ada adik ana kat tepi!

    Eh cikgu, ana kalau kasi direction, memang tepat. siapa ikut, tak degil, mesti sampai. tak mungkin sesat!

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates