Tuesday, August 31, 2010

tata Fana SB

,


"cg, ana nk ikut cg g hantar fana esk"..amm msj..

"ok2 boleh, esk nt turun mid vall kul 4 ptg aw..cg kerja esk..kite gerak dr situ, nak amek shamina kat uia pj dulu"..

"ok2"..

smlm si comel ni mmg slalu wat muka x bersalah bila dtg lambat..hahaha..muke cool je..suro dtg kul 4. kul 5.30 bru smpi..

kul 6.10 smpi uia pj..amek shamina..beli air siap2 ..takut buka d tengah jalan..cewahh...

smpi KLIA kul 7.45..solat then baru buka pose..pastu baru cari fana sb..si gagah yg akan fly ke canada..dia akan smbg blajar kt Univ of Alberta, Alberta, Canada..Mechanical Engineering..

saya mula mengenali dia semasa tgkatn 3..tym uh kami sama2 bertungkus lumus bersama2 24 jam tuk majlis perpisahan dejourney..start dari situ kami baek..

lg beberapa hari lagi PMR nk kuar, dia masuk lab saya menangis2 sbb risau dgn results PMR..haha..x dpt result lagi, dia da gelabah..endingnya dia dpt 9A

tgkatan 4 dia dpt offer g MRSM langkawi..di sana , amm slalu call saya ckp fana slalu cam down, nages risau dgn results dia..nak x nak minta tlg amm cool down dia..

SPM dia dpt 10A..yes dia boleh buat..cume dia cepat down..

dia amek A-Level kat taylors..igt lagi 2 bulan leps, dia call saya menanges2 sbb risau dgn results dia..takut dia x dpt fly ke canada..hmpir 1/2 jam cool kan dia.."cg tlg bg ana semangat..ana da tak tahu nak buat apa nih"..

sebulan selepas tuh..dia ym saya, dia da dpt offer g canada..Alhamdulillah..kalau sesiapa x kenal fana , mmg rsa geram, sbb dia slalu cam x confident dgn diri dia..tapi itu la fana..

"fana, dari nt f3 nt nanges depan cg smpi nt a-level, sume sbb nt x percaya dgn kebolehan nt, ni nt da fly tmpt yg jauh..tlg jgn cepat down..usaha, doa tawakal..bla..bla..bla..bla...bla..".. saya membebel..


"cg nnt ana nak hadiah taw"..x memasal..hahaha..

"belajar rajen2"..


Kawan2..mari kite sama2 doakan semoga fana kuat dan sentiasa menjaga akhlak peribadi muslimah dan berdakwah apabila berada di sana nanti dan berjaya dalam pembelajaran ..insyaALLAH



1 comments:

  • September 17, 2010 at 5:11 AM
    mu'adz says:

    aise..kalo tahu..dulu patut nangis juga la kan cegu haha..mana tau dpt pg US/Canada..ehehe :D,
    alhamdulillah syukur dpt ke ireland

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates