Sunday, April 11, 2010

JOM KITA MEMBUDAYAKAN STOKIN DAN STONGAN

,

Assalamualaikum..

mulai hari ini, mari kita sama2 membudayakan pemakaian stokin di KAKI dan stongan di LENGAN..sbb perempuan WAJIB menutup aurat..so jaga la aurat mu wahai wanita solehah..

dsc_2888b-sm img-thing

skrg nih da byk jual stongan n stokin..bersepah2..x mahal pun..RM5 ke atas..

sejuk mata memandang wanita yg sentiasa menjaga auratnya..insyaALLAH..Allah juga akan menjaga wanita yg sentiasa memuliakan agamaNya..

1 3 DSC_0447

tetibe tringat aminah n gang2 dia di nilam puri…walaupun x kenal tp cepat mesra..

6 comments to “JOM KITA MEMBUDAYAKAN STOKIN DAN STONGAN”

  • April 11, 2010 at 10:39 AM

    syazana like this post!

    ana kdg2 mls nak pakai kalau turun bwh g beli makanan (dulu kat asrama), tp bile pk2 sblm turun, malunya..biasa pakai, tp nak turun bwh je pun malas pakai. then trus sarung stongan(stokin tgn). stokin kaki tu mmg wjb la pakai, mcm ape je kalo xpakai. alhmdllh,msh ada kesedaran.

    jom2 pakat tutup aurat dgn sempurna!;)

    ps ; cg,stokin ana jual rm5 je. xde keatas. hahahaha. nak jugak promo ;P

  • April 11, 2010 at 12:15 PM
    shikin says:

    hehehe..rse geleman an kalau x pakai..alaaa mule2 mmg rse cam leceh, setiap kali nak kuar nk kene pki, tp lama2 da jadi base kot..cam kite kene pakai baju..haha..

    ehh nt de jual stokin ehh..ok2..jom pakat beli stokin dr kak syaz

  • April 11, 2010 at 3:50 PM
    TUKANG KATA says:

    Ana akui ana tak pakai stokin dan stongan ni..

    bila terbaca post ni,i.Allah ana cuba perbaiki..

    cikgu ada tips utk ana berubah?

    tq..

    cikgu,ana nak bagi hadiah kat cikgu..terima lah bear dari ana..ambil di blog ana ya..terima kasih!

  • April 11, 2010 at 5:46 PM
    shikin says:

    hahaha..najihah..jom pki stoken n stongan...semuanya bermula dgn hati kite sendri, samaada nk brubah ataw x?..

    tips?..wow..hehe jom jumpe..hehe..

    bear? nakkkkkkkkkkkkkk hahaha

  • April 12, 2010 at 10:58 PM

    hehhe.
    cool lah!
    care nk putihkan tgn, sila pakai stongan. haha

    di sana sy dididik supaya istiqamah :)

  • April 13, 2010 at 10:05 AM
    shikin says:

    bagussssss..kalau boleh share dgn kami mcmana nk istiqamh..mule2 mmg rse cam aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates