Saturday, January 16, 2010

TERINGAT

,

Assalamualaikumprivate_1_199902d9724fb1340fb36e26c16214d60883ca9ab6a591689dfd28f3874ddb28l

Saya teringat dulu masa sekolah dulu2, x kiralah sek ren ke..sek men ke..bila nk start sekolah awal tahun , sya paling excited..hehe, sbb sya akan:

1. dapat pakai serba serbi baru..yeahh~dari atas smpi kebawah sume baru, baju kurung saya mmg x penah beli, semua mak yg jahit (bkn brand canggih tp brand hendon hehe), setahun 2 helai baju jer..mak jahit baju sgt teliti n cantek tp sya x mewarisi kepandaian mak jahit baju..hehe..penah belajar tp putus asa..mmg fist day skola mmg berkilau2 la..hehe  

2. dapat jumpa kawan2..sbb dulu cuti sekolah x de peluang jumpa kawan2..x mcm sekarang cuti derang slalu jumpa outing, sya cuti sekolah duduk rumah jer atau mak hantar kami adek bradek g umah makcik kat puchong (tmpat sya duduk skrg)..klakar x, dulu sya pilih couse mana yg ada kwn baik sya..hehehe..rindu kawan lama (azillah, meen, etie, nazirah)

3. dapat duit belanja sbb cuti sekolah x dpt duit belanja..dulu saya pergi sekolah duit belanja saya sehari 30 sen setiap hari, 10sen air, 20sen meehoon..cukup tuk sarapan, tp kalau ada aktiviti sekolah smpi petang, mak akan bg 50sen sbb 20sen tmbg bas..dan kul 1 abah akan hntr bekal mknn tuk mkn tghari..kalu x da aktiviti, kul 1 abah amek dr skola so x yah naik bas..best2..abah

mak

haha teringat dulu junior takut dgn sya sbb tgk muka saya yg garang, derang kata mata saya tajam..hahaha..pastu oleh kerana sya pengerusi PBSM (agak garang dlm kawad kaki..skit2 pumping kalau derang wat salah) so derang cop sya bertambah garang..tp yg peliknya byk dpt surat apply tuk buat sya jadi kakak angkat..hahaha..sgt lawak tp sume sya reject..mls nk ada komitmen..sori la ye..paling ramai ckp sya sombong..hahaha..bia lah..(mana x nya, dulu sya rabun tp pemalas nk pki spek, so sape2 yg senyum, saya mmg x nmpk so naseb la..)

masuk al-amin bru belajar buat muka senyum..hehe..

My Humble Words To Unite A Superb Ukhuwwah

4 comments to “TERINGAT”

  • January 16, 2010 at 11:55 AM
    TUKANG KATA says:

    salam takziah utk bonda n ayahnda cikgu yang dah lama pergi

    *baru tahu,maaf* :(

  • January 16, 2010 at 11:59 AM
    shikin says:

    no worries..doakan mereka..TQ najihah

  • January 16, 2010 at 3:15 PM
    ateyyyy says:

    salam takziah cikgu, ana pon baru tau :(



    hmm, cikgu. cikgu kire macam huda la eh? uwaaaa, mcm xcaye je. huhu. oh cikgu, junior pon ckp muke ana garang. ana pki spek, tapi ana mmg suke buat muke garang ngan junior, macam best :D sbb tu xglamer kot ;p

  • January 16, 2010 at 11:17 PM
    shikin says:

    no worries..doakan mereka..TQ atey (copy paste, tuka nama jer)

    hehe sama dgn huda?..mgkin kot cume cg x berkerut dahi..ngee..beza cg dgn nt, nt x glamer tp cg glamer..hahaha.. guraw.. cg da garang cume x senang senyum

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates