Thursday, December 10, 2009

NAK DI JADIKAN CERITA

,

Assalamualaikum..

Nak di jadikan cerita..ari ni g keje naik bas plak..so pagi2 kuar, parking kereta kat area bus stop..
Tengahari da janji dgn ksyaz n pikah nk mkn POPEYE kat midd valley..(ok setel eh k.syaz, cg da tunaikan janji cg..yeahhh alhamdulillah)..pas mkn2..g jln2 dlm vid vall..ksyaz gelabah beli mop pun kat mid vall hehe..tp siyes pakaian kt cni cam meriah skit..byk pilihan..ewahh..

dlm kul 2 kami beredar dan saya meneruskan kerja..ari ni sepatutnya sya rekod suara tuk video tapi oleh kerana suara sengau tahap bintang (selsema sepanjang hari)..maka..lupekan la..esk je la wat ehh..

balik naek bas..uhhh benci.. sepadat2 nya bas uh di sendatkan..huhu..sya cari kaw yg blh bernafas..dlm hati esk x nk naik bas dah..cukup..cukup..cukup....

turun bas, tros ke kereta.."ehh apa tuh?" dr jauh cam nmpk depan kete saya ada sebuah beg kaler putih..semakin dekat..tgk erm "sure kes ragut nih"..kad kredit n brg2 dlm beg uh bersepah2.."nak kutip n amek ke x?..klu amek kang, buatnya mangsa uh mati ke, x memasal sya jadi gak saksi kes polis"..doa dlm hati sekejap.."Ya Allah bg aku membuat keputusan segera"..sya teros kutip dan masukkan semuanya dlm beg tu..

smpi umah sya dgn cousin tros cari2 identity mangsa..cewahh mangsa uh..pastu mmg hp tggak sarung je..wallet pun tggal kad2 je..duit sume da kene kebas sang penjahat.."dlm hati, klu msia mgamalkan hukum hudud..insyaALLAH jenayah rompak ni blh di kurangkan.."..

Alhamdulillah jumpa no phone office mangsa..seorg perempuan brbangsa india..so call.."hello, sy shikin, boleh sya berckp dgn lalalalalaalala..u kene ragut ke?..".."ya betul itu beg i, i x kene ragut tp i kene samun"..sebentar sya x phm maksd uh..mgkin berbeza kot tp sya mls nk pk bezanya..hehe..pas ckp beberapa minit, so sya minta dia dtg office sya esk kat mid valley tuk pulangkan segala brg2 dia..Alhamdulillah mangsa sehat n yg penting x mati. klu x jd kes polis lak..

semasa sya kutip brg uh..mmg mule2 trpikir tuk abaikan tp naluri sya kuat, apa salahnya saya ambil dan pulangkan kepda empunya brg....kesian..Semoga ALLAH melindungi kita semua..

*dah 2 kali kes ni terjadi kat saya, 2 2 saya dpt pulangkan kepada empunya diri..Allah maha adil..Alhamdulillah semasa sya pernah tercicir beg duit, bkn kene ragut (masa belajar dulu)..sya dpt semula beg duit sya uh dlm keadaan yg lengkap, ada org jumpa dan pulang dgn baik..Alhamdulillah..

PENCURI YG JAHAT..YG DOK MERAGUT SANA SINI..SINI KAMU TRLEPAS TP BUKAN DI AKHIRAT KELAK,..bengang nih..

BUAT KAKAK2, WANITA2, ADEK2 SUME, BWK BEG SEHALUS2NYA, YG KLU LEH YG BOLE SUMBAT DLM POKET SUAR..BELI SUAR YG ADE POKET MERATA2..SUME SUMBAT DLM SUAR JE..PESANAN KHIDMAT MASYARAKAT TQ..

k.syaz n afiqah thanx mkn2 dgn cg td..sronok sgt..tp x puas borakkk...cg byk ckp kan..erm saba je la ehh..

11 comments to “NAK DI JADIKAN CERITA”

  • December 10, 2009 at 9:33 PM
    afiQah says:

    hahaha bagus cigku bagus..

    psst: nape muka ana cm pucat je.. xcukup zat.haha

  • December 10, 2009 at 9:38 PM
    shikin says:

    sbb nt neves kot?..hehe risau takut nenek nt terkejut...

  • December 10, 2009 at 9:40 PM
    afiQah says:

    hahaha mungkin.. sbb tu ana yg terkejut dulu.

  • December 10, 2009 at 9:46 PM
    shikin says:

    hahaha ha ah..cucu yg baek mmg akn terkejut dulu dr nenek..hehe

  • December 10, 2009 at 10:44 PM

    waa. xperlu laa ckp ana beli mop uh.haha. ala,lek la cegu, beli mop je pun!!:P. nmpk sket wat keje2 umah ni.cehhh.

    pssst jugak, ha'ah la pkah!haha. eh,apsal mata ana mcm sepet?huhu.

    cegu,THX A LOT blanje tauu!~ besttt sangat. smgt kan cegu cite. ana mmg ske dgr org cite smgt2 ni:P

  • December 10, 2009 at 11:03 PM
    shikin says:

    alaa syok ar cite nt beli mop..sbb best..usung bende panjang kat mid vall.hehe..

    u all ni sebuk tgk muke msing2 eh..muke pucat la, mata sepet la..

    welcome..no hal la

    cg mmg sentiasa bersemangat, tgk la bdn pun semangat..igt 6 bulan lagi..saiz L..hehe

  • December 11, 2009 at 12:12 AM

    HAHA. okay,bape kali dah ulang saiz L tu. ameen, harap2 termakbul lah do'a cegu :)

    waa,6bulan tu skejap jee kann?:P

  • December 11, 2009 at 6:06 AM
    shikin says:

    kene ulang byk kali saiz L uh..

    wahh lgi 6 bulan sure nt da x kenal cg..hahaha.

    6 bulan sekejap bg nt tp tidak bagi cg..wawawawawa

  • December 11, 2009 at 10:00 AM

    fuhh..

    ana sedih sgt tgk iklan yg ragut tuh,
    yg anak die ckpp..

    sedih jee..

    best cgu,
    emo lagi cgu, emo. emo..
    haha

  • December 11, 2009 at 10:17 AM
    shikin says:

    husna..nt yg emo or cg yg emo..hahaha..

    cg x de feel iklan ragut uh..try nk feel tp x taw nape x leh..mgkin sbb bengang dgn anak dia yg ragut dulu kot..hehe..(terjujur plak)

  • December 12, 2009 at 6:59 PM
    afiQah says:

    haha memang la kena cite kak syaz. mana ada org dtg dr gombak pergi mid beli mop. haha mcm xde jual je kat giant batu cave tu, dahlah kena usung g beli waffle..tapi xpela..hehe

    UTk cgu!! ana tau cgu boleh.. ana bg sokongan.. nanti kalau berjaya cgu belanja ana..hehe

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates