Wednesday, June 17, 2009

cOlOr,WaRna,ToNe,wahh colorfullnye

,
Assalamualaikum..Mood x menentu, klu tym rajen, sume bende nk wat..So ni kira tgh 'mood rajen' la nih..haha ape lagi, tuka templete blog..lepas sya kutuk2 blog bee yg cam x sesuai ngn dia, trpikir gak, "mcm la blog aku cun sgt"..wakaka..mmg la skrg pun x cun tp sya puas ati sbb:

1. Dulu mse zaman sekolah menengah sya mmg menggilai color biru laut..sye begitu taksub smpi jumpe guru rumah sukan nk tuka rumah biru (Temenggong), tp x berjaya, dr form 1 smpi form 5, sya kekal dgn umah sukan saya umah merah (HuluBalang)...sengal je kan..siap jumpe guru sukan..

2. Sya mule menggilai color hitam/putih sejak dr sekolah rendah, x taw nape tp x taksub sgt cam color biru laut uh..tp hitam/putih nih sya kategorikan warna sepanjang zaman sya..haha tah la..ske lahhh..

3. Bila da masuk alam pekerjaan, sya mule mengenepikan perasaan sya pada color biru laut.., sya mule hilang pendirian dan kawalan diri, sya meminati hijau pucuk pisang plak,, x taw la, bila sya nmpk je warna uh, sya cam teruja semacam n on the dot "wahhhh cantekkkk nyeeee"...

4. So skrg nih sya cam telah di pengaruhi oleh student2 sya.."wahhh cam x percaya, sya ske tgk color pink..tidakkkkkkkk..ni bee n sae pyer pasai la nih"...dulu sya selalu kutok2 kakak sya sbb dia mmg ske sgt2 colorpink, smpikan bilik, almari, cadar, baju kawen sume pink, haduyai saket mato den tgk pink...hah padan muko skrg ekao plak tudung pink, wallet pink..wakakaka... tah la bende ni cam x disengajakan..

manusia perlu ada warna kegemaran..betul x?..so dlm blog saya kali nih, saya mengambil inisiatif menggabungkan 3 warna kegemaran saya selama ini biru laut.., hijau pucuk pisang n pink..tp hitam putih x ade tp hitam/putih tetap di hati..ecehhh.. kat bawah nih sya linkkan, ada sedikit kajian dan pengetahuan personaliti diri dan warna..bgus bace:

KENALI WARNA DIRI KENALI POTENSI DIRI

4 comments to “cOlOr,WaRna,ToNe,wahh colorfullnye”

  • June 17, 2009 at 6:42 PM
    Rosbee says:

    woah, PINK! hahaha

  • June 17, 2009 at 6:55 PM
    sairisya says:

    pink itu menarik dan comel. percayalah. anda tidak akan menyesal. hehe

  • June 17, 2009 at 8:26 PM
    shikin says:

    erm..x ske sgt pun PINK uh..ske tgk jer..x ske smpi masuk dlm liang rongga bulu roma pun..

  • January 6, 2017 at 11:09 AM

    Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates