Sunday, June 14, 2009

BBQ @ putrajaya presint 9

,
Assalamualaikum..seblum nih de aktiviti memasak bersama sae, esah, bhot, huda, dd n far d umah wardah.. tp sya x cite detail sbb sae da update blog dia dari dapur hijau ..so sume nye ade d situ..cehh..tp yg best uh lps perut penuh, kami men badminton dgn semangat.yg pki kaen hye memerhati jerk..


JUMAAT, 12hb June 2009

"Salam cgu! jemputla dtg umah saya kt precint 9, putrajaya.. jumaat bile2 bole ptg smpi malam..kite BBQ!! hehehe"..msj from keyna..

mule2 uh mmg da ckp ngn keyna, sya x g umh dia (konon malu dtg sorg)..pastu tetibe acik kol.."cgu2 jom g umh keyna".."wokehh, sape lagi yg g?"..."erm ana (acik), tirah (AT), mencah, haja, afiq n nadz"..bile saya dgr yg g sume mmg da lama sya x jumpa n windu sgt2..tros konpem ngn acik nk g..x sedar tym uh kerja..haha....

abes kerja cabut tros g UPM amek acik ngn at n men..tp tggu men dulu turun dr gombak naek KTM..kami lepak kat dorm acik dulu, lama gak tggu men, kol x dpt..rupe2nya bile dia smpi, bad news..hp dia hilang kene curi kot..sbb dia cam x sedar..sian sgt2....

so oleh krn sya kerja kt presint 8 n umah keyna kt seblah je, so mudah nk cari cume lawak je, cari jalan umh x jumpe2..rupenya kinah bg sala alamat..wawawa..geram tol..dlam kul 7 lebey smpi umh keyna tros g solat...

nadz, haja n afiq dtg lambat..sesat 2 jam smpi ke UM la ape la..haha..k.yah mmg dr umh abg dia je, so jalan kaki jer...
afiq..sentiasa bizi dgn hp cam wat bisnes satu dunia,

At ske sgt wat muke malas..haha..

men..mlm uh dia senyap skit, mgkin sbb tringat kisah kehilangan hp..tp sya sempat ajar dia guna DSLR,, n at jeles nk blajar gak..haha

keyna mmg sengal dr dulu x brubah2..mcmana dia dulu, camtuh la dia skrg, kelamkabut, lawak, gelak..hahaha..

kak yah sentiasa cool n sama2 x paham ngan saya,

acik muke gelabah bile dah kul 9 mlm, nnt mak mara x balik2 lagi....tp muke yg dlm gmbr ni x de ciri2 cemas pon..

haja..gelak dia n konon malu org amek gmbr..huhu

.nadz mmg cool, tgn ske gerak2 tym dia bercerita (pengalaman dia praktikal),

sya simpulkan..mmg mlm uh gamat dgn swara kami la kt umh uh..tp siyes mmg windu n sronok dpt jumpe mereka..haha. ..mmg hepi sgt2 mlm uh..thanx keyna jemput n thanx sume sudi bersama cgu..thanx..luv u all..

balik uh bru berpeluang ckp2 ngn aleem..pemalu kot org nya,,senyap jer..smptla ckp kt dia.."keyna uh dr dulu cam uh, kelam kabut n giler2 org nya..haha sori keyna"..selepas dia tertumpahkan air dlm botol..erm kene mop..haha..

sume gmbr ade kat my flickr

KISAH ARINAH

SABTU, 13hb June 2009

Da lama da plan nak jumpa arinah, tp asek hold jer.. bile dia ym ckp, dia nk fly g UK study next week, so kelam kabut.."mesti jumpa gak" (dlm hati berkata)...

tgh meeting tetibe masuk sms dr fana "Salam, cgu kinkin, jemputla dtg umh ana harini kul 5 ptg, ana ade wat mkn2. dtg taw!"..ok set jer dtg..

so lepas keje dr mid vall..janji jumpe kat jusco..borak2 kt foodcourt, dlm kul 5, hntr arinah balik umh.."ana da 2x accident cgu, so mak ana x bg ana bawk kete dah"..wawawa..

arinah sambung blaja kt Glasgow caledonian, University, UK..Business Management..semoga dia tabah kt sana, tp dia sronok la sbb kakak dia Dr. Aishah nk keje kt sana n tggal ngn dia sekali kt UK..sronok berkongsi cerita n pengalaman arinah semasa di foundation di Institut HELP..sronok cite zaman2 dulu kecik2 kt skola rendah la..ape la..hehe..bayangkan la kami berckp non stop selama 3 jam..

lps hantar arinah, tros g umh fana, haha..hari yg gelabah sorg2..hehe..rai, qila n shaggy pun ade...halim n zuber pun dtg..borak2..sya ckp kat rai..mcm hari raya la kan, sbb ade nasi himpit, lodeh, kuah kacang..cehhh...kul 6.30 sya beredar pulang ke puchong..thanx fana sudi jemput cgu walaupun last minit...

5 comments to “BBQ @ putrajaya presint 9”

  • June 14, 2009 at 11:14 AM

    Bestnyaa :(

    jeles2!

  • June 14, 2009 at 5:17 PM
    shikin says:

    kak syaz bile nak wat makan2..hehe sambil minum kopi radix...

  • June 14, 2009 at 8:02 PM

    cegu!saya blaja kat glasgow caledonian university la bkn glasgow university.Tu uni. yg brprestij tu.hehehe..sy x dpt masuk.anyway,i had fun with u that day.nk buat lagi!

  • June 19, 2009 at 8:02 PM

    cegu ana nak mkn nasi impit.hehe! ;D

  • January 6, 2017 at 11:08 AM

    Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates