Friday, May 15, 2009

guru..kau la sumber inspirasi ku..

,
Assalamulaiakum.. bismillahirahmanirrahim..pg td open blog..bce kt shoutbox..dr guest..bila tgk 'guest' je da rse cam erm ada je la..haha..sbb x da nama..maaf, sya mmg seorg yg berterus terang..so segala isu dan komen yg tidak lengkap mmbuatkan sya trpakse 'show on' kan dlm blog nih..

Tidak pernah trlintas dlm hati saya mewujudkan blog nih utk menyakitkan hati sape2, n nak menjeleskan sape2, nak menunjuk2 pd sape2..prmulaan inspirasi nk wat blog ni dari idea amirul..hehe sori amirul..teringat balik dulu2..pastu lama x update..mirol dok igtkan.."cg update la blog"..haha..smpi skrg cg masih igt mirol sumber inspirasi cg tuk sentiasa dlm kump blogger2 cam yg len..

mse tu sya da kuar dr memegang sebarang jawtan dlm al-amin..tp keluarnya saya dari sekolah al-amin membawa kesemua anak2 murid sya bersama kerana merekalah sumber inspirasi sya di sekolah..mereka la teman saya..mereka la sahabat saya dan mereka la jiwa saya..ukhwah tuh sya akan pgg smpi bila2..

indahnya persahabatan uh alhamdulillah ALLAH pelihara smpi la skrg..walaupun da setahun sya meninggalkan al-amin..pendekatan dlm blog nih adlh sekadar berkongsi cerita, berkongsi pengalaman, mgkin ade yg nk tahu cerita senior, ade yg nk taw cerita junior al-amin..ada yg nak tahu..sape2 yg x nak taw..'jgn klik pun link blog nih'..

sya juga seorg pelajar dulu..walaupun sya tidak merasa akrab bersama guru2 tp sya dididik menghormati guru..walaupun sya usdah meninggalkan alam persekolahan hampir 17 tahun..jasa guru sya..x pernah saya lupakan..sampai akhir hayat sya ..itu lah guru2 ku..mendiddik diri ini mengenal huruf, mngenal nombor dan sehingga skrg da kenal adobe photoshop..hehe..

sye sentiasa igt mse tadika..cgu samsiah..di sekolah rendah..ust abu, cg lee, cg azizah, cg rahmah, cg ramlah..hehe ..tym di sekolah menengah..cg basyirah, cg yusof, ust hamzah, cg lam, cg sheikh n rmi lagi..walaupun saya da lama meninggalkan alam persekolahn, bile sya balik kg..bile trjumpa mereka, rase hormat n gembira x trhingga..sy cium tgn mereka, peluk mereka ( yg perempuan la).. sbb mereka adlh la guru2 sya.. tiada istilah langsung dlm hidup sya..bile saya da kluar dr skola..'mereka bkn lagi guru saya'..tidak...

klu u sygkan guru2 u all..inisiatif u sendiri mcmana dia nk create hubungan baek dgn guru2. jgn jadikan org len sbgi pemusnah hubungan baek u ngn guru u..uhkwah uh no limited..kasih syg lambang perhubungan, sejauh mana kita meghargai kasih sayang hya diri sendri yg mengerti, kdg2 byk yg memberi dan meminta, byk pengorbanan dan cubaan d redah..kasih syang x di mamah usia..ukhwah krn ALLAH..

Di kesempatan ini, sya igin mengucapkan selamat hari guru buat guru2 sya di TADIKA KEMAS, SEK REN AYER HITAM, SEK MEN KEB DATUK MENTERI, lecture2 sya di Cosmopoint Institut, Lecture di Open Universiti Malaysia..jasa n pengorbanan anda semua x ternilai n x terbalas dgn wang ringgit..Terima Kasih kerana mencurahkan ilmu..buat guru2 len seluruh msia..guru2 yg pernah sya training di Johor, Perak, Pahang, Kedah, Penang, Melaka n Sabah..sya btol2 kagum tgk usaha cikgu2 mendidik anak2 bangsa..paling terharu di sekolah pendidikan khas..Ya ALLAH..hya ALLAH saje dpt membalas pengorbanan anda semua.. TQ..

9 comments to “guru..kau la sumber inspirasi ku..”

  • May 15, 2009 at 11:27 PM
    Amirul Arif says:

    'mirol' yg dimaksudkan tu ana ke? haha gelabah gila soalan. selamat hari guru :)

  • May 15, 2009 at 11:55 PM
    shikin says:

    haha mirol mana lagi..amirul arif laaa..hehe

  • May 15, 2009 at 11:56 PM
    shikin says:

    oww sori..Thank U mirol..wish..

  • May 16, 2009 at 7:22 AM
    fathiyyah says:

    cikgu Shikin sayang, Selamat Hari Guru :)

  • May 16, 2009 at 10:13 AM
    shikin says:

    Thanx tiah..miss u..

  • May 16, 2009 at 1:35 PM
    maryam says:

    cgu, selamat hari guruuuu! love you forever n ever. hehe ;)

  • May 16, 2009 at 9:23 PM
    sairisya says:

    semue name cg nak tulis. haha. bagus eh ingatan cikgu. ape rahsie? hehe.

    selamat hari guru cikgu. (3 kali dah cakap. hehe)

  • May 16, 2009 at 10:18 PM
    shikin says:

    embam..tq very much..luv u so much

    sae.. rmi yg cg igt lagi..haha..ha ah 3 x da nt wish..nape..byk wat salah ngan cg ke..hahaha..x de la..TQVM

  • January 6, 2017 at 10:58 AM

    Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates