Saturday, May 9, 2009

bila msg2 da gelabah, maka itu la yg mereka pilih..haha

,

Assalamualaikum..ermm pelik je bunyi tajuk uh..tp bia la itu je word yg terpikir dlm minda..2 3 minggu ni mmg busy update jejak list batch caliph14..wahhh bersemangat mereka..yg paling cool apa yg 1st choise pilihan IPTA n course yg d pilih..itu yg mereka dpt..Alhamdulillah.. Ada juga tertekan sbb masa isi UPU tym lps SPM pilih cos idaman, tp bila da lps 2 3 bulan lepak kat umah, tros x minat nk amek pilihan idaman..tu yg jadi konpius..haha..mcm2 yg saya dgr..kdg2 tersenyum sorg2..ada yg sms, ada yg kol, ada yg ym..

qistina kol.."cg2..ana dpt UTP, itu yg ana nak..tp cg ana dpt UITM gak..cos yg sama tp UITM dungun uh dekat ngan pantai, mesti best..wakakaka...ana konpius"..haha lawak kan

maryam sahar kol.."cg, ana takut la, ana sorg2 je nnt kat UITM terengganu, ana mana ade bju kurung cg? cg penah ke nmpk ana pki baju kurung?..boleh x ana bawak jubah?..cg nnt dtang terengganu, kite g makan kopok lekor.."...hehe..

amirah shoutbox.."cg, jgn letak ana amek engineering..itu 2nd choice ana,,ana ngeri n fobia nmpk perkataan uh"...

aminah sms.."cg, mana satu nih nk ana pilih, konpius la..klu f6 ana ske sbb suasana dia still dlm skola..tp klu UM, ana ske gak sbb usuluddin"...

fahima kol.."cg2, ana hepi sbb ape yg ana nk dpt, ana dpt kt USIM, law..besnya..ana nk cari senior2 al-amin kt sana, nk join bdn2 dakwah kat sana..cg doakan ana taw..ana hepi sgt..cg2 ana da pandai wat biskut tat..nnt seblum ana masuk USIM..ana watkan tuk cg"....

IRA ym.."cg, ana mmg nk UIA sbb rmi kwn2 ana dpt kt ctu gak, tp sbb ana x nak jumpa subjek BA lagi, sbb uh ana amek matrik..x pe cg..ana akan struggle blaja..insyaALLAH"...

kyob sms.."cg ana dpt matrik jauh kt perak..wawawawawa.."..(dlm ati sy, perak uh jauh ke..smpi skrg sy x puas ati kyob ckp perak uh jauh)

syafiqah berborak.."cg2, hp cg ada MMS x?..nnt ana nk amek gmbr bilik ana kt DQ, ana nk send kat cg, cg2..mak ana kate , ana x de prasaan nk masuk DQ, cam rilex jer.."..

auzaie ym.."cg, ana demam panas.. penin kepala pikir nak abeskan STAM or amek LAW uia.."..

fana amran.."cg ana dpt wat Dip. CAT..lps Dip ana nk smbg wat ACCA..cg afee sengal..afee dpt um sains fizikal.. tp yg sengalnye.. die ckp die tatau nak kecewa ke x..haha...sbb die nak akaun...sengal an?..."..hahaha..ayat kecewe uh x boleh blah...

dalila sms.."cgu, ana dpt uitm shah alam, pastu smlm ana cek jpa. pas2 dia kate x dpt luar negara sbb terlalu rmi yg cemerlang, so dia pun offer biasiswa utk asasi/foundation dlm negara dgn syarat pgi ipts yg jpa tetapkan.x bes kan..sbb dia x bgtaw pon katne..kene ckp stuju bru dia g taw kat ner..x ptt2.. dah tu cane cg?.. nk g jpa ke?..."

wahhhhh..rmi lagi yg update..alhamdulillah..mereka sronok sgt lgi2 bab nk menyediakan brg kelengkapan nk duk asrama nnt..1st tym mereka duk jauh n berdikari dlm jangka masa yg lama..pepepun..jgn tggalkn solat, join aktiviti dakwah di sana, masuk usrah..

pepepun alhamdulilah masing2 da dpt tmpt di IPTA/IPTS..seronok derang da start nk blaja balik..sy jeles tgk derang duk lama2 kat umah..haha..wawawa mereke semakin membesar...da jadi mahasiswa/wi da...paling awak daftar masuk adlh pelajar matrikulasi 10hb mei...

hope u all blaja la sehebatnya..jadi mahasiswa/mahasiswi yg cemerlang pembelajaran n akhlak..igt pilihan cos adlh pilihan u all..u all akan mengadap cos ni bkn berbulan2 tp brtahun2 so pilih dgn tepat..cg dulu pun byk wat silap..konon pilih cos IT tp da setahun blaja..cg cannot go ngan cos uh..seb baek leh tros tuka, so cg amek multimedia..x de la jauh sgt..hehe..so bile u all da brade kat lua..u all kene sentiasa kreatif..mksd kreatif bkn setakat nk design multimedia tp pemikiran yg kreatif tuk menghadapi sebarang situasi..insyaALLAH...

tp ade gak yg x dpt offer UPU sbb mgkin kegiatan kokurikulum kat skola x cukup 10%..so yg mana msih berada di skola..curi masa tuk aktif dpt persatuan n kelab or whatever tuk collect sijil..klu dpt wakil sekolah ke mana2 lagi better sbb point dia tinggi skit..

klu ada sape2 junior yg plan x nk amek add math..better pk 2 3 kali sbb kesannya bile u all da kuar skola..kelayakan nk masuk matrik kene ada add math..so jgn risau tahap kesusahan sbb rmi da buktikan SPM , result mereka lulus wlupun x penah lulus tym f4 n trial..so just amek..nnt kt U, u all akan blaja jugak..hahaha..mmg x leh lari..

CALIPH 14 BOLEHHHHHHHH

15 comments to “bila msg2 da gelabah, maka itu la yg mereka pilih..haha”

  • May 9, 2009 at 12:01 PM

    salam cegu,
    fahima tu yang masuk tyme f4 tu ea? ana xknal sgt tp pena jmpe kot tyme ramadhan kat masjid uia thn lepas. hehe. mntk no contact dia, sng ana follow up tarbiyyah adik2 yg akan masuk usim nnt.

    p/s; nanti kalau ada yg dpt usim lg, btaw ana ea cegu. tq :D

  • May 9, 2009 at 12:36 PM
    shikin says:

    wsalam ..ha ah..dia dulu dr HIRA jeram

  • May 9, 2009 at 4:44 PM

    haha cg...hepi...sg letak ana punye first...haha
    cg ana komfem amik UTP, dgre mech E. haha...
    bye,bye pantai...
    x dpt cuci mata.ceyp! haha

  • May 9, 2009 at 7:57 PM
    duha says:

    tahniah sume~

    I bangge dengan U all~

    :p

  • May 9, 2009 at 10:12 PM
    shikin says:

    qis..lupekan pantai ke..pk bangunan UTP jer..hehe..

    duha..I pun bgge ngan U

  • May 9, 2009 at 10:22 PM
    fathiyyah says:

    Salam cikgu..
    waaah,dah merata dah anak-anak murid cikgu belajar ya..

    pusing sini budak al-amin,pusing sana budak al-amin

    :)

  • May 10, 2009 at 9:24 AM

    "yg paling cool apa yg 1st choise pilihan IPTA n course yg d pilih..itu yg mereka "

    cegu ana dpat usim yg frst choice tauu!tapi ana tak gembire pon.haha.pastu ana xnak masuk pulak tuh.padehal frst choice.hati berubahrubah,cegu esok ana da nk pegy matriks melaka,LONDAN!haha londang lahhh.perasan btol,knun nak oversea.cegu ana tak beli baldi n gayung lagi.cegu sponsor lahh.HAHAH!teruk btoll

  • May 10, 2009 at 11:00 AM
    shikin says:

    Alhamdulillah tiah..tp batch ni x rmi yg amek medic so tiah x kan nmpk mereka kt mesir..pastu skrg kerajaan limitkan penghantaran student msia ke oversea..gawatkan..

    Rai sb uh cg de ckp ada gak yg mule2 pilih 1st choise pastu berubah x nk bdg uh plak..haha baldi ngan gayung..walahhh x yah gayung2..amek getah paip uh jirus jer..nk basuh baju..longgokkn sebulan..nnt balik baru basuh..hahahaha...praktikal x cdngan cg..haha

  • May 11, 2009 at 8:10 AM
    Amirah says:

    haha, bernas btol idea cgu tu....
    "longgok sebulan, nnt balik baru basuh"cgu penah wat camtu ke?? mcm pengalaman jew...
    xpe2, nanti ana nak try ar, cume bkn sebulan tapi seminggu dulu....
    Cgu, ana risau sgt2 ar pengalaman tido kat asrama nie, klu kat skola tu ade wat prog 2 hari pon, dah asyik dok fikir nk balik rumah, nie kan plak bertahun2.... homesick. ish saket tu cgu....

  • May 11, 2009 at 12:19 PM
    shikin says:

    aikk..cg x penah la longgok sebulan bru basuh..sbb cg rajen..yihaa..erm..homesick..normal..tp nt kene igt..nt kt sana bkn berprogram n nt x sorg2..nt kt sana..menuntut ilmu dan pasti nt akn ade kwn..1.kwn sebilik..2..kwn dlm kuliah..3..kwn aktiviti kelab or whatever..4..kwn makan n jln2..insyaALLAH..set ur minda..ini adalah proses nt menuju alam dewasa..mula2 mmg agak sebak..lme2 nt akn rse selesa dgn perubhan proses tuhh..tp jgn lupe cg..hahaha x sanggup..wawawawa

  • May 11, 2009 at 10:48 PM
    Amirah says:

    haha, arigatou ahitano sensei...
    lega ana dengar....
    ana tau cgu rajen, setiap hari basuh baju kan....
    Ana sayang cgu..haha

  • May 13, 2009 at 6:13 PM
    fathiyyah says:

    oh,sy br tahu yg student kali ni tk ramai ke overseas..

    ermm,takpe,study kat local pun apa kurangnyaa..

  • May 16, 2009 at 3:10 PM
    Auzaie says:

    adui,cikgu letak post ana?
    habislah :)

  • May 16, 2009 at 10:20 PM
    shikin says:

    haha x leh ke pengembara..x pe..relax..

  • January 6, 2017 at 10:51 AM

    Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates