Sunday, April 26, 2009

saya gembira bile mereka berjaya

,
Assalamualaikum.."cg..cg dtg x takrim"..sms dr pelajar al-amin..alamak..dlm ati pk..da la strict..bole ke saya masuk dewan takrim..tiket x de..anak pompuan sorg g debat..ermmm..pki tiket dia je la..so hampir2 x g tp x smpi ati..nk tgk mereka gembira di atas pentas menerima segulung sijil-sijil cemerlang mereka..mulut x berhenti senyum melihat mereka naek seorg demi sorg di atas pentas..tah la..rse gembira yg amat sgt..dlm dewan apa lagi yg bole buat sy gembira selain memegang tgn mereka n memeluk n berborak dgn mereka..Ya ALLAH..betapa gembira ari tu x trkira..hehe..sronok dgr aminah kamilen bercerita pengalaman dia di plkn..haha..
amina yg tgh..kiri umi amina n kanan muhd

pelajar mithaliah amina tp dia berada d yaman..erm sehari b4 takrim..sy ber ym dgn amina from yaman..lama gak brchatin..haha..sronok..tahniah amina..

lps takrim bergegas ke AIKOL..nk tgk debat..erm debat?..haha..saya snarnya x taw pun psl debat2 nih..klu dtg pun x membantu apa2 tp tah la sejak dr zaman eyman, ammar n amir..sy rse sronok tgk mereka beraksi secara teamwork..ske tgk mereka bercakap..haha tu je..setakat tepuk tgn..setakat taw usul di tolak n di terima..
bagi saya..diyana ni pendebat yg 'nakal' sbb hujah dia berbentuk sindiran dan aksi memek muka dia membuatkan juri gelak n membuat kan sume memberi perhatian pada setiap hujah2 dia..mis u..
coming soon best speaker al-amin-muaz n izyan

sekali idea azlina kuar..mmg powerfull..best sgt2..
sronok tgk gaya mereka berhujah..u all mmg best...

luv u huda..u mmg cekal..semangat u buat sume org gelabah..haha..x de la..juri puji pergulungan dia..alhamdulillah
nabil..sya sentiasa tertunggu aksi2 dia berhujah dgn lantang n kejutan2 kretif dia..mmg best..
mlm uh tdo kt bilik team A al-amin..sbb malas nk balik puchong sbb da mlm..hehe..ari pertama uh team a n b ade 3 match..team a mng 1 dari 3, team b mng 2 dr 3..team a mmg down sgt2 tym uh..so sy andaikan mereka da ngantuk n terlalu penat..ye la sbb smpi kul 11 mlm bru abes..

so balik uh mereka tdo..bia la mereka rehat..sian sgt2 tgk mereka..sy tdo kul 3 pg sbb wat keje skit...

esknya..dgn harapan n semnagt yg bru..Alhamdulillah team a mng 3 dr 3 match..team b mng 1 dr 3 match..wahhh "apa yg penting?..KERJASAMA..."..yeahh wonderpets...

result setakat td (sori sy dpt result dr team a je sbb team b, sy x de no hp mereka tuk update)..

round 1
Al-Amin A vs SBPI Rawang - "Demokrasi menyusahkan"- Pembangkang- menang juri 1-0, margin 6, best speaker khalilah..

Round 2
Al-amin A vs maktab mahmud - "Anugerah berasas kan juri lebih baik berbanding undi"-Kerajaan- kalah juri 1-0, margin 1, best speaker diyana

Round 3
Al-Amin A vs SAM Hulu Langat - "Lambakan IPTS merosakkan mutu pendidikan" - Kerajaan- kalah- juri 3-0- margin 2.5.- best speaker pihak lawan

Round 4
Al-Amin vs Asrama Yayasan Selangor B- "Sekatan pekerja Asing merugikan negara"- Kerajaan- menang- juri 1-0, margin 2.5..best speaker Diyana

Round 5
Al-Amin vs MRSM Pendang- "Kelemahan mutu pendidikan negara punca pengangguran"- Pembangkang - Menang juri 3-0, margin 6.6- best speaker azlina

Round 6
Al-Amin vs SMS Kuala Selangor- " Perpaduan di malaysia ibarat telur di hujung tanduk"- Kerajaan-menang- juri 3-0, margin 2.5- best speaker pihak lawan.

sekian terima kasih tuk ari nih..so u all jgn lupe doakan kejayaan mereka..sbb mereka memerlukan sokongan dan doa dr u all sume...

esk penentuan ke double octo..sya x dpt nk membuat liputan sbb da start keje esk..hahaha..da balik umh pun..hehe..

19 comments to “saya gembira bile mereka berjaya”

  • April 26, 2009 at 10:30 PM
    |makhlukDIA| says:

    rndu la kat kwn2
    x puas jumpe sehari..
    herm rndu gak kat cegu
    rndu sgt2 nie..
    hehe gabah~

    tgk muke org2 yg debat tuh..
    mantap2..moge2 bjaye harumkn name alamin..
    rndu zmn skola..
    rndu segale2nye..

    sob sobbb

  • April 26, 2009 at 10:37 PM
    -PCA- says:

    huhuh.. yeah go muaz!! die kelas ana!! haha ( bangge gila!! )

  • April 26, 2009 at 10:41 PM
    nuruliman says:

    all the best!

  • April 26, 2009 at 10:45 PM
    shikin says:

    yeahhh...

  • April 26, 2009 at 11:00 PM

    HAHA!gelabah la ana.bukan dpat pon trofi tuh,kalau org tau tu trofi pinjam msti org kate ana gelabah.AHAH!
    (ana tles kt cni,msti la org tau an lpasni,haha)

    *thnks dkat echon sbb bg pnjm trofi,n dkat afah jugak sbb bg pnjm sijil die.HAHA ;)

  • April 26, 2009 at 11:05 PM
    |makhlukDIA| says:

    thx kepada rai juge!tbe..

    xpe rai..apelah sgt sijil trofi tu sume..

    yg pntg ukhwah~

  • April 26, 2009 at 11:11 PM
    maryam says:

    cikgu, ana sedih. sebab gamba ana takde...isk isk. cey gedik plak. hahaha cguuuu gud luck dlm kerja baru!

  • April 26, 2009 at 11:13 PM
    shikin says:

    embam..jgn bersedey
    mn plak nt pegi tym nih..wawawa...

  • April 26, 2009 at 11:16 PM
    shikin says:

    niway ..tq embam ..wish me

  • April 26, 2009 at 11:58 PM
    fathiyyah says:

    salam cikgu

    dan sy(super senior al amin yg sudah lama tinggalkan al-amin) tersangatlah berbangga dengan adik2 al amin ni.
    rs nak balik gombak,tengok mereka bersaing dgn pasukan lain.
    kita senanya penyokong kuat Kisas,tp bila hari tu tgk ammar,khalilah dan amir berbahas,mmg terdiam habis dan tersangat lah kagum.

    jadi sejak hari tu,jd penyokong 'diam-diam' mereka pula..

    All the best adik-adikku.

    p.s: sure wan am,wawi dn cikgu arash tak puas2 bercerita ttg al amin lagi2 bila ada bahas kat UIa ni.Abang2 sy selalu kata
    'Al-Amin lg hebat dr Kisas'

    tp sy nk buat mcm mana,dua-dua pun sekolah kesayangan sy.jadi kita sokonglah dua2..hihi

    take care cikgu

  • April 27, 2009 at 12:20 AM
    |makhlukDIA| says:

    haha..
    lawak la kak fat nie..
    sokong alamin je la..
    xle bkongsi kaseh..x maness~

  • April 27, 2009 at 1:12 AM
    |makhlukDIA| says:

    gamba mina!!
    wah rindu dieeee~
    syadid syadiid syadiiiddd!

    asl abg mina uh?
    lawakk tol la..

    umi mina cam kak ra je?
    uish..mcm mude~
    mantap2

  • April 27, 2009 at 1:40 AM
    duha says:

    saya berbangga dengan sume adek2 saya yg telah berjaya!!!

    yeah~

  • April 27, 2009 at 7:45 PM
    sevenNeedLes says:

    xle bla pendebat nakal,
    geli haha

    cg, tau usul diterima atau ditolak tu kira ok a, huahuahua

    cg suke letak gmba plek2,
    sabo je.

    nyway thanks cg, cg mmg x penah stop support kitorg,,

    thanks very much!

  • April 27, 2009 at 7:46 PM
    shikin says:

    salam tiah..hehe x yah diam2 nk sokong al-amin..alaa..nt still batch al-amin..penah belajar di al-amin..so SOKONGLAH AL-AMIN..hehe..

    ade nmpk wan am dtg ari ahad..

    nt pun take care gak..

  • April 27, 2009 at 7:50 PM
    shikin says:

    duha..nt x bgge ngan cg shikin ke..tuk pengetahuan sume..jumaat ni 1 mei..oleh kerana cg da bekerja..u all kene wish taw nnt..hahahaha...

  • April 27, 2009 at 7:53 PM
    shikin says:

    amboi dyana..sampai ati nt igt cg sampi tu skali (usul d terima o di tolak)..ye la..mmg cg x taw pun pepe psl debat..

    ye la..oleh krn cg cam x taw pepe n x mambantu lgsung..cg putus kaseh ngan debat..selamat tggal debat..wawawawa..ehh x de emoticon nanges ke..? wawawawa

  • April 27, 2009 at 8:27 PM

    eh, cg,
    jgn la sensitif sgt.
    dyana xmemaksudkan apa2,
    hehehe.

    thanx ya cg support kami.

    oh tidak!!
    cg tdak boleh berputus kaseh dgn DEBAT! oh tdak!!
    xde emoticon tension org tarik2 rambut k?? wawawa

  • January 6, 2017 at 10:44 AM

    Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah se orang TKW yg bekerja di kilang selangor malaysia, dan secara tidak sengaja sy lihat comentar pak Ramli dari singapur di internet tentang pesugihan dana hibah AKI SYEH MAULANA yg telah membuatnya sukses, saya pun coba buka situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya dan lihan no tlp aki, Saya pun langsug hubungi aki dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan uang RM 200 ribu yg sy minta benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Lihat No Tlp Aki Di website/internet ~>KLIK DISINI<~ Wassalam

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates