Saturday, March 7, 2009

SJK(CINA) Siew Ching Lahad Datu and labuan

,
Assalamualaikum...(5hb Mac 2009 ),Selesai sudah training kt SJKC Siew Ching di lahad datu..sekolah nyer dekat sgt ngan airport lahad datu..bole jalan kaki saja..haha..guru2 d sini helpfull n menerima IES sebaeknya..Guru besar lagi bgus..mmg bersemangat..kami mengajarpun seronok..erm..kat sini saya seronok nk berkongsi cerita..mana la tau one day u all akan sampai kt sini ke?..di sini kami duk kat Asia Hotel..hotel yg bru di buka..ok la gak..mule2 kami dpt bilik yg kecik smpi nk solat pun x de ruang, so minta bilik yg besar keesokan arinya..nk mkn kat sini mmg susa skit..majoriti penduduk tempatan x mkn d luar n x kuar mlm sbb kt sini byk pendatang tanpa izin yg desperate nk hidup..mencuri, membunuh base di sini..Guru Besar sekolah kami kata, polis x bole nk wat pepe sbb populasi pendatang da terlalu rmi..saya sendiri tgk mereka tggal di dlm khemah, ada yg tggal dlm bot..bila saya jln keluar mlm2 naek kereta mmg btol, kedai byk yg pasang cctv n guard, mlm2 mmg yg kuar, puak2 pendatang..takut juga di hati kami, kami x berani nk kuar dr kereta klu x de org rmi kt situ..base mlm kami mkn kt KFC (hye berhadapan hotel)..n mkn burger kt pasa malam belakang hotel..
mereka tinggal di bot..
dan khemah tepi laut

Lahad datu ni x de tempat2 yg menarik tuk di lawati..cuma kt cni mura ikan masin la..hehe..mkn pun x de yg special sgt haha..

Di ari akhir, kami dpt set jam dr SKJC Siew Ching..hahaha terharu..hahaha..abes training..lps makan, kami ke laundry amek baju n isi minyak then tros ke Tawau sbb nk pulangkan kereta..

dlm kul 3 ptg, kami mula brgerak ke tawau, perjalanan darat dr Lahad Datu ke Tawau mengambil masa 2 jam..jln mmg berbukit bukau, berbelok2 cam ular n jalan ada yg dlm construction mmbuatkan sy letih sgt...smpi tawau tros check in hotel promanade n cari laundry..mlm kami makan kt seafood d tawau..Tawau mmg x de mslh nk mkn hehe..sronok..
di promanade hotel tawau..wifi kene bayar, breakfast x include..seb baek duk sehari..

pagi sabtu kami kuar breakfast kt kedai mamak, pastu g basuh kereta n balik hotel kemas2 brg..dlm kul 2 kami check out n sy g bekejar ke laundry..pas pulangkan kereta, kami d hantar oleh kereta pihak hotel ke airport..smpi airport dlm kul 2.30..check in kul 3..flight ke KK kul 5.15..huhuhu..

secara jujurnya letih uh mmg sgt letih..tp mmg btol, kerja skrg nih mmg survival, memerlukan pengorbanan n kekuatan mental n fizikal..x bole cepat putus asa..sbb berdepan dgn guru2 pelbagai ragam n mcm2..haha..4 me alhamdulillah apa yg sy blaja n input dr pengalaman sy di sekolah menengah dulu dan pengalaman semasa bekerja d Al-Amin byk mengajar sy erti kesabaran n kekuatan fizikal n mental..camping, xpdc semasa d al-amin byk membantu sy dlm kekuatan fizikal n mental..alhamdulillah..

smpi d airpot Kota Kinabalu, kwn kami x dpt amek so tros kol lan tye ada kereta x? ( group GEC yg ada d KK), dia kata ada..so pas check in kt hotel King Park..kami tros kuar makan..sronok sbb dpt berkumpul semula dgn kwn2 yg group laen (trainer) yg train kt skola len d sabah nih..pelbagai cerita di share..hahahaha..mmg puas la gelak2 n meuahkan pengalaman hahaha..lps tuh kul 10 kami ke pasa malam kg air..cam base teman kwn2 g beli kristal n mutiara..pastu kaseh dtg..sian tgk muka dia..letih sgt..kerja seharian...

balik hotel dlm kul 12 mlm..Ya ALLAH letihnya..bdn da mula saket2 sbb ye la nk tarik beg berat lagi kesana sini..bkn 1 beg..2 3 beg hahaha..gelabah...

Hari ni kul 9 pagi 7hb Mac 2009..bersiap..pas breakfast kami g pasa filipine..pas beli2 n g beli ikan kering whatever..kami g makan tghari kt malindo..pastu sampi hotel kul 1..bersiap2 plak kemas2 barang..tggu lan amek kami kat hotel tuk ke airport terminal 1 ke Labuan...lps check in ..fly kul 5.00..dlm 1/2 jam da sampai..x sempat nk menguap..
kt airport Terminal 1, KK nk ke Labuan..

sampai2..gang2 shah da tggu kat airport..so sy ngn derang g cari kereta dulu tuk sewa seminggu di labuan..dpt kete kancil..ok la..pastu cari hotel plak..dpt resort kat hujung sabah..haha..mmg cantekkk giler..depan laut...haha..syok2..(mcm la kt semenanjung x de laut..)..mgkin sbb kerinduan yg melanda pd segalanya2 nya di semenanjung buatkan kami rse nk merehatkan otak..haha...
kat malika resort labuan..terpencil skit tempat nih tp cantek..tuk nk release tension ok la..

2 comments to “SJK(CINA) Siew Ching Lahad Datu and labuan”

  • March 9, 2009 at 1:39 AM
    maryam says:

    cgu, ape nihh promote iklan digi. celcom, celcom! hahaha cgu bestnye tempat tuuuuuuu. ana nk keje mcm cgu bole x? nak pegi pantai2 tu. huaa sangat jeles ok.

  • March 9, 2009 at 3:16 PM
    shikin says:

    haha..iklan digi cute la..mmg best keje nih boleh jalan2 tp penat sr..haha..nt blaja dulu bru bole keje hahaha..

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates