Wednesday, January 7, 2009

A.K.A n caliph girls

,
sape AKA nih..hehe..asal usul semasa mrk mkn tgahari kt skola..haha..tah la tp k sini sy saje nk cite psl squad a.k.a nih..

Afah
..~mara a.k.a~ di lahirkan pd 26hb Mei kul 2.45ptg..warna kegemaran dia mmg pelek..kaler silver..dia nih ske ckp laser n direct gak..hehe..yg paling sy prasan dia ske ckp tanpe henti..kdg2 kasar tp hati lembut..jrg nmpk tekanan kt muka dia..mmg hepi go lucky..ske sembunyikan mslh..x pndi pura2..klu dia nmpk samtin yg x btol, dia akn tros tego..ske bila org memuji dia..dgn mempunyai suara 'bass' garau dia tu membuatkan dia slalo mnjadi perhatian bila bercakap..haha..sgt ringan tulang wlaupun dia akan buat muke..hidup dia adlh tuk berjihad ke jalan ALLAH..senang berckp ngn dia psl berdakwah n jihad..di sekolah..dia aktif dlm andalus n masyab..seorg pemimpin yg serba boleh..camtu pun bole camni pun boleh..hehe..sgt berdedikasi n komitmen yg tggi dgn kerja yg di beri..plig koman pun dia akan menjerit dpn sy klu da x larat or tensen..hehe..ske melawan n berdebat klu bende tu x betol dr sudut pndngan dia..mse sy bwk dia g DQ hntr kkk dia, dia dgn gembira "cg, ana plan lps SPM, ana nk masuk stam setahun, pastu nk masuk Darul Quran amek Diploma 3 tahun..orait x.., ana nk amek course perubahan"..hahaha..masuk f4 sy ske tye cite2 student sy..bkn ape at least derang da bole nmpk future..cehh .."cg..ana nk jadi peguam islam bertauliah..cg doakan taw.." hehe..insyaALLAH..dia ni klu campak kt palestin pun sggup insyaALLAH..skrg dia belajar di Sek Men Hidayah Ipoh (Sijil Tinggi Agama Malaysia)

Tayya ~ling a.k.a~ erm mcm sume org taw dia ske pepel..brg2 dia majoriti pepel..seorg yg x byk ckp..tp klu dia ade cerite dia akn ckp nonstop terutama bila dlm kete tym hntr dia balik..hehe..mina cam ade dunia dia sendri..mls nk pedulikan sekeliling i think..hehe..klu org tgh gaduh seblah dia pun..dia cam "ermm"..hahaha..dia lahir pd 3hb April kt SJMC.. tdo adlh subjek utama dia..penah satu hari sy usek dia "mina camne nt nk jd doktor..mne taw..tgh operation, nt tertido..sbb nt mmg x leh kwl tdo nt.."hehe..dia x kn jwb pepe sbb mgkin dia pk btol gak..hahaha..rse satu al-amin da taw..haha..smpi kami squad a.k.a berdiskusi tuk menyelesaikan mslh amina yg ske tdo ni..tp dia kate"cg ana tdo pun tp ana dgr pe cg2 mngajar kat dpn..otak ana berpikir wlpun mata pejam.." bole ehh gitu..seorang yg taat baek pd ibu bapa dan guru2..dia nih mmg kuat pendirian..pndai jaga ati org di sekeliling..x ske saketkan hati org..slalo mendengar story mory sy..ske harry potter gak...haha..penah kami tgk harry potter dlm train..hehe..x rmi kwn tp setia pd kwn2 nye..sgt mendengar kate dan rajen bertanya dan meminta nasehat dan pandangan..hehe..cite2 dia "erm..cite2 ana, ana nk jadi doktor la cg..pastu ana x leh blaja selaen kt UIAM sbb ana warganegara sngapore"..x pe la ..insyaALLAH...

Echon ~jari a.k.a~minat biru..lhir 15 okt kt klinik sulaiman..nmpk cam pendiam tp ya ALLAH..mmg snarnye dia giler2 orgnye...daya imaginasi ckup tggi tuk sambungkan sebuah cerita yg x mngkin..hehe..suka cam maen2 bile berckp..smpi x tahu bile part yg dia serius..kdg2 dia serius pun kiteorg igt dia men2..hahah echon2..seorg yg ske melawan pd mulanya..dgn saya je la..base la dia ske men2kan..word yg pling ske sebut "ermm ana pasrah"..haha, seorg yg dgr kate n sgt2 taat..echon ni cam diam2 berisi..klu dia di bg keje..mesti dia kan wat sesempurna yg mgkin..x ske kerja bertangguh..tahap confident dia mmg tgi terutama klu mencari jalan..hahaha..mmg best..sy belajar confident dari echon..hahaha..seorg yg klu membuat plan mmg cekap n teratur,,sng cite kerja dia mmg sgt teratur....serg yg x membuang mse dan sgt tekum berlajar dn dlm kelas sy tugaskan dia kejutkan amina klu amina tdo..oleh kerana dia ske men2 , bila sy tye pe cite2 dia"ana nk jd seorg hamba yg qana'ah dgn segalanye, anak yg solehah, isteri mithali, ibu yg sporting, nenet yg terbaek, dan sbnrnye cite2 ana nk jd Doktor Forensik..hehe"..good luck ye echon..hehe..


Fayma ~klik a.k.a~hehe hijau mmg fav kaler dia..dia nih cam mak..cara berckp..personaliti dia cam ibu la senang cite..sy ske senyuman dia..hehe..seorg yg cool..ckp pun berilmu..ada fakta la lebih kurang tp kdg boleh tahan giler2 tp x over cam afah..hahaha..seorg yg 'pengaman'..klu ade kwn2 bertengkar or whatever..dia akn kluarkan hadis n fakta2 tuk menyelesaikan pertelingkahan hahaha..senang cite fayma akan jd org tgh..ckp dgn penuh tersusun..hardworking,, samtime dia sgt sensitif n dia hardworking person..seorg yg baek..ade pendirian..ade mse dia merepek tp 10% je kot hahaha..lahir pd 11hb Nov kat Hospital Besar Parit Buntar Perak dan bile di tye cite2 "major anakan cg, nk jdi pensyarah undang2 syariah, ana x brani nk jd lawyer hehe..tp minor ana nk jd ahli psikologi manusia"..pndi memasak dia nih..rajen g dapur hehe..afah kate "cg , dia kt ipoh nih..kul 4 da bgun, siap masak air la..cam mak2..ana x taw nk wat ape.." haha..afah bru kol skjp td...fayma pndai mnjaga hati kawan walaupun kdg2 dia ketepikan perasaan dia sendri..skrg fayma serumah ngan afifah dan sdg menuntut di Sek Men Islam Hidayah Ipoh (Sijil Tinggi Agama Malaysia)

selepas penubuhan squad a.k.a tu tetiba menjerit kt luar lab.."cg..cg..cg jadi pengarah squad kami"..x memasal..tu je la kejadian nye..hehe..

tp sume ttp di hati saya dan mereka satu batch adlh pelajar yg baek buat saya..luv u guys..

walau sape pun mereka, caliph 14 sume ttp bersatu..sy x penah nmpk as-sobiyah di kalangan mereka..berat sama di pikul..ringan sama dijinjing..tahniah buat ketua dan pen batch..Hasif dan Maryam Sahar..troskan usaha tuk yg terbaek tuk batch antum..ceh x memasal plak..

Doakan mereka semua berjaya di dunia dan di akhirat..insyaALLAH..

8 comments to “A.K.A n caliph girls”

  • January 8, 2009 at 8:03 PM
    Liyana says:

    =)

  • January 8, 2009 at 9:12 PM
    shikin says:

    :-/

  • January 11, 2009 at 12:33 PM
    duha says:

    AKA ngn duha?

  • January 11, 2009 at 9:45 PM
    shikin says:

    ?

  • January 12, 2009 at 11:28 PM
    hakeemhanafz says:

    da mcm grup nasyeed.sume sepesen je.

  • January 13, 2009 at 10:01 AM
    shikin says:

    hehe..mmg base group nasyeed mmg sepesen pon kan..hehe

  • January 25, 2009 at 1:09 AM
    |makhlukDIA| says:

    cegu..ttbe ana nk nanges la pulak..teringat zmn skola2 dulu(ana masih skola!)..ana ingat lg tym cegu ttbe dtg mase ktorg mkn tengahari(wah,nie yg rindu nk mkn sesame blk nie!)pastu cegu tros naek pangkat..hehe..ngan jijah nye lagi..haihhh..kenangan2!

  • January 25, 2009 at 1:49 AM
    shikin says:

    nt wat cg tringat n nanges la affa..luv uhkwah

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates