Monday, November 10, 2008

berbasikal...lepaskan gian..yihaa

,
Assalamualaikum..

Pagi td sampi di sekolah SK Smpang Pelangai Bentong Pahang dalam kul 7.50pg..pelajar dan guru masih dlm perhimpunan..so lab it x buka lagi..so kami termenung2 smbil menunggu guru dtg buka lab..smbil2 tu saya jln round2 kawasan lab n jeng2 ternampak deretan basikal pelajar skola tuh..hahaha "aqma, amek gmbr, i nk naek basikal tuh..wakakaka"....sy menjerit ..hehe..teringat zaman remaja dulu, saya x penah ada basikal tp slalolah gak naek basikal abang, basikal abang plak uh yg jenis racing tggi uh..so asyik2 jatuh..slalo lutut luka berdarah..mak da asyik mara2 tp x serik2..semenjak meninggalkan alam skola, saya da x penah naek basikal..bertukar ke motor plak..last saya naek basikal kt program xplorace 2007 al-amin..tu pun tym warm up..kaki da 'krem' hahaha..

petang td pas bgun tdo..Mak Nam ( tuan umh homestay yg kami duduk) ajak g cari durian..so g la sampai pekan manchis tp x de..bukan musim..so kami tros g umah mak ngah ( adek ipar mak nam)..wahh langkah kanan..ade durian u...yeah..tengok muka mak ngah saya teringat kat aruah mak saya.." Mak, ateh rindu sangat ngan mak"..hati ku berbisik...

5 comments to “berbasikal...lepaskan gian..yihaa”

  • November 10, 2008 at 10:40 PM
    almuna says:

    salam kin,
    sampai ke pelangai awak ya...tu area akak dulu masa mengajar di smk bukit mendi,about half an hour dari situ ikut ke arah triang/temerloh. tapi tempat yang akak satu family selalu pergi ialah balai polis manchis tu, ada mak sedara husband akak. suami dia polis. dia selalu pajak durian cina. so, kami dapat makan durian free, he he.
    best ar nampak kerja awak ni..dapat jalan2...

  • November 15, 2008 at 6:30 PM
    shikin says:

    waalaikumusalam kak ..wahhh rindunya kat akak..hehe..bes mmg bes..penuh ngan cabaran..saje je kak cari pengalaman kerja di sini..la ye ke tempat akk..haha..muntah2 kawan sy lalu jalan bengkang bekok nk smpi ke pelangai..hehe..tu la .sy pegi bukan tym musim durian..haha..saya duduk kt homestay kg shafie..seronok betol..4 hari disana

  • November 16, 2008 at 1:17 AM
    |makhlukDIA| says:

    ckp psl beskal nie cegu..teringat lak tym xplorace hrtu..betape utk menyelesaikn misi mengambil gambar2(ust idris kate cegu yg amek sume uh..haiiiiii..sabauuu je la)ana telah mbahayekn diri ana..tgh2 bwk mountain bike uh..satu tgh pgg beskal..satu tgn lg pegang kamera..snap sane..snap sini..bape kali da nk jatuh..tp maintainnn..cool je an..so ttp bdiri gagahhh!

  • November 17, 2008 at 5:46 PM
    shikin says:

    haha..afah..ptt ust da tahu nt photografer setiap kat cd uh cg da letak team photografi, nt mina n cg..mgkin ust x igt kot..hehe x pe yg penting sume org tahu snanya..
    "WAHAI RAKYAT JELATA..GMBR2 XPLORACE 2007 DI AMBIL OLEH AFIFAH MOHD ALI"

  • November 23, 2008 at 6:19 PM
    |makhlukDIA| says:

    wahh..yeke?lawa ah..hehhe

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates