Thursday, September 1, 2011

Samsung Galaxy Tab vs iPAD

,
Assalamualaikum..








bila tgk tenet..masing2 duk update status dgn BB, ipad huhuhu..ok fine saya x de gadget2 seperti itu..oleh kerana bosan duduk dirumah..maka saya researh ttg gadget tab terkini masa kini..seperti ipad dan samsung galaxy tab..


kalau org bertanya kpd saya, mana satu pilihan hati..saya akan pilih samsung galaxy tab..WHY?..


ikutkan harga lebey kurang sama..ipad besar sgt kot..saya da ade laptop..wat ape nk beli ipad bawak kehulu kehilir..nk keluarkan pun cam agak segan..YES..mmg la IPAD satu nama yg sgt GAH..kalau memilikinya cam "wahhh kayanye dia, hebatnye..." cam leh di kategorikan MEWAH bile memilikinya..tetapi itu bg org yg pentingkan 'NAMA' disitu..tetapi bg org yg sgt mghargai duit dan pengetahuan ttg IT..hehe..dia TAK MUNGKIN membazirkan duit membeli IPAD sbb application IPAD kebanyakannye kene beli..ouchhh..so setakat gune application yg tersedia ada mmg la sgt membosankan..beli mhl2 tp limited penggunaan..


Samsung galaxy tab..sesuatu gadget yg best..sama je dgn ipad yg leh tenet, wifi segala bagai tetapi yg bestnya dia mggunakan Operating System Android OS.. boleh call..dan lagi satu yg best application dia free, dgr x? PERCUMAaaaa kalau nk tambah..yeay...(saya bersorak mcm la saya ada TAB ni an..) - Thinkfree Office (Word, Excel, PowerPoint, PDF),  tp yg x bestnye tecnology dia..oleh kerana besar cam x sesuai nk letak kat telinga bile call..kene la pki earphone hehe kaya skit leh beli bluetooth..


ni saya copy dr pengkomen di youtube psl iPAD..@666Fletcher Ipad 2 just another big-sized Ipod touch 4gen. tell you what, Ipad will never ever win on this competition. why? because they realize about something, significant improvement will kill 1 of their product. e.g If Ipad has HDMI, USB port, and Flash support, Phone call, SMS they have to sacrifice whether Ipod, Iphone and Macbook. enough said, Ipad 2 will be another Joke!




so sesiapa yg nak beli gadget , pikir dulu b4 beli..think smart..hehe..sbb technology ni cam laju..jadi jgn beli sesuatu technology yg dilimitkan penggunaannya..cth cam iPAD..beli gadjet yg kalau boleh100 in 1 hahaha..3in1


lagi satu kalau nk beli hp, yg paling better tuk touch screen skrg ialah samsung..sekadar nak share jer..

1 comments:

  • September 7, 2011 at 2:40 PM
    Hanisah says:

    hidup samsung!
    cikgu, sekarang dah ada galaxy tab 10.1. saiz nak sama je mcm iPad. teringin wooooooooo

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates