Wednesday, July 27, 2011

c14 vs dejo

,
Assalamualaikum..

bila dlm meeting dejo, mereka set tarikh tuk reunion 23hb july, saya cam 'ouchhh' (sama dgn tarikh reunion caliph)..pd masa tuh erm x pe saya pilih tuk ke dejo insyaALLAH.

selang beberapa hari aminah minta saya join reunion caliph sbb perlu guru yg mengiring mereka..(dlm ati sya, alahai comelnya, sbb cam mereka da besar tp masih perlu guru) tp masih x de kata putus..saya tetap memberi komitmen pd reunion dejo..lg seminggu , atiqah msj tye saya lagi, sama ada boleh x join c14, saya bg meset yg pnjg pdnya.."ana x nk paksa cg tp ana........................."..hahaha..so saya masih diam tanpa jawapan..lagi 4 hari, fana amran dan atiqah meset lg.."kalau cg x g, muallimah isyamela x bg asif wat AGM ni sbb kene ade org besar"..

sekelip mata, saya berdoa supaya ALLAH permudahkan pilihan saya dan saya menceritakan mslh sy pd atiqah dan atiqah rela bantu saya..dan alhamdulillah saya pilih ke c14..

ade sedikit konflik sehari sebelum reunion, tp saya x nk tukar mood mereka.."mak ana x kan bg ana g PD kalau x de cikgu, mak ana takut ada pergaulan bebas"..hahaha sgt comel ok text uh ..

maafkan cg ye dejo...

Jumaat: DAY 1

saya tggu kyob amek saya di tol sg besi. kul 11 mereka sampai (konvoi dlm 6 kereta)..sampai di TM resort PD kul 12.30tgh..lepak2 dan makan tghari..ptg sesi taaruf dan main2 di tepi pantai...











tinggi x layang2 saya..yey..hehe..saya x igt sape yg amek gmbr ni ..mgkin kyob..saya suruh dia pointkan fokus pada tali layang2 uh..ECHON jgn jeles eh. cg men layang2 cantek dalilah..


  dinner semeja..

 lepas makan, kami ada sesi AGM..pemilihan AJK baru dlm batch mereka..Tahniah Amirul Aizat dan Siti Atiqah atas kepercayaan utk menerajui caliph14 di masa akan dtg..malam tido lambat..best tido menyempit2 dgn reramai..aaaaaaaaaaaaaaa bestnye..sori eh hanani cg mengganggu tdo nt..hahah selsema hebat, sejuk sgt..


 SABTU: day 2

"cg jom bangun..baca almathurat jap g, sape solat ke x solat, kite join bace"..aminah kejut..

ade sesi tazkirah dr kyob dan minah, saya menyampuk skit..

pastu ape lagi..joooooom ke pantai..hari ni mmg hari mg'kaya'kan pakcik boat..hehe..


Rasulullah s.a.w bersabda:
"Hendaklah kalian saling memberi hadiah,kerana hadiah itu akan membuatkan kalian saling mencintai" 




 


 
meh saya cite psl harga naek segala bagai permainan ni..naek boat 'pencil' uh seorang RM10, naek viper boat uh RM40 bahagi 3 org.. abg uh kata kalau nak snorkeling ade..tp sorg RM50..kami x nak sbb x de duit hehe..

Malam kami BBQ dan tgk bola sepak reramai..aaaaaaaaaa singapore 5-3Malaysia..ouchh..

mlm ni tdo awal sbb giler ngantuk..tp reunion kali ni mmg santai,..

AHAD: Day 3

tetibe rasa cam x nk balik...pas subuh dan al mathurat kami men games belon kt pantai lagi..hehehe..fana dgn farah mmg kejam dlm games uh hahaha..




fana jahat kutuk saya x reti men hahaha..


van fana ni sgt berjasa kepada kami..respek kat fana..ketabahan nt dan ke'slumber'an nt byk mengajar cg erti bersyukur..bahawa sbnrnya kita x de papa2 dlm dunia ni, jadi x payah nk bangga dgn kemewahan yg kite miliki..astagfirullah..
 semangat HARIMAU MALAYA...


tazkirah nasyid dari auzaie dan halem..balik dari reunion terus download lagu ni..sedap la..hehe..'ungu-syurgamu'


Alhamdulillah..sebahagian yg hadir reunion kali ini..insyaALLAH jumpa pada reunion akan dtg insyaALLAH panjang umur..Satukan lah hati2 kami dlam keredhaan MU ya ALLAH..

*terharu sekali lagi dgn kata2 banin, ade yg abes klas, tros ke PD, muhammad bru abes exam, terus ke PD gak..Alhamdulillah..sememangnya Allah juga yg buka hati mereka tuk bersama2..

1.30 tgh, sampai umah.. "cg kalau ada masalah call la ana"..tetiba dalilah spontan..agak terkejut tp terharu kerana dia sgt ikhlas..i lap u la dal..papepun TQ memahami..sori x dpt nk enjoy2 sgt naek pencil boat, viper n segala bagai..3 bulan x dpt gaji ni..Ya ALLAH..astagfirullah..

*jujur sgt terharu dgn kata2 dr Anas..Tq juga pada u all juga sbb sudi menerima dan menjemput cikgu..

cikgu syg antum semua as a IBU..hehe

di sebalik uh sempat saya ber SMS dgn nabilah bertanyakan reunion mereka di sana..Alhamdulillah semuanya brjalan dgn lancar..





Bersyukur kepadaMU ya ALLAH kerana bertemu mereka keranaMU yaALLAH..


Diriwayatkan oleh Imam Muslim dari Rasulullah s.a.w bahawa beliau bersabda:

"Hak seorang muslim terhadap muslim yang lain ada enam:jika bertemu maka berilah salam,jika tidak kelihatan maka cari tahulah,jika sakit maka jenguklah,jika mengundang maka penuhilah,jika bersin dan mengucapkan hamdalah maka jawablah (dengan mengucapkan 'yarhamukallah') dan jika meninggal dunia maka hantarkanlah ke pemakaman)"

9 comments to “c14 vs dejo”

  • July 27, 2011 at 12:34 PM
    nabilah says:

    wowwww...seronokkan kalo jasad dapat dibelah dua dalam satu2 mase..hehehe..lagi syok! :D :P..pasni kalo ade reunion yg bertembung ngan dejuni nyer,ana chop cg dulu ok! hahaa

  • July 27, 2011 at 12:49 PM

    hahaha ok2 insyaALLAH..TQ nab..

  • July 27, 2011 at 5:45 PM

    jeles :[

  • July 27, 2011 at 9:06 PM

    huda..balik cepat..rindu taw tak..jomm outing

  • July 27, 2011 at 11:50 PM
    fara says:

    cikgucikgucikgu!!!!
    huhu... statment fana and farah sangat kejam 2 kena baiki.. sbb kami sgt baik tau! haha.. thnkx cikgu... sbb jadi salah seorang yang dapat mengisi kesunyian kat hati ana ni..thnkz alot cikgu.. i love u so much..

    " mungkin dl kite x rapat,, tapi,, rahapnye lepas reunion ni,, ukhuwah yang terjalin hope akan bertambah erat...:)"

    much love

  • July 28, 2011 at 5:24 AM
    ha huna,HAQ. says:

    menarik! Alhamdulillah :)

  • July 28, 2011 at 7:32 AM

    hai fara breep breep hahaha..of kos. pas ni kite erat mengerat sampai ketat..yey..

    statement uh mmg da x leh edit dah ..huhu

    ha huna: best an..alhamdulillah

  • August 2, 2011 at 1:39 PM
    Anonymous says:

    iraizati jeles :[ jugak

  • August 2, 2011 at 8:02 PM

    next time insyaALLAH ye ira yg manis

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates