Wednesday, June 22, 2011

SWeet I

,
Assalamualaikum..


19 june 2011...Mcm tetibe..plan asal x leh nk g sweet ni..x tau nape malas sgt..kak syaz x putus asa mengajak (sbb saya berada di rumah kak syaz time uh)..haha "cikgu pergi taw, cgu jgn x pergi"..
lepas sarapan , saya bersiap..sambil menunggu dee text..saya tidur..erm ambil dee kul 12.30 camtuh..igt da nak balik puchong dah td..badmood pyer psl..."nak g mana nih?"  "Jusco AU boleh x cikgu"..dlm kete senyap seribu bahasa..smpi foodcourt aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bermula drama.....


gerak ke Wangsa Walk.."nak makan apa?".."erm makan popeye la, cgu ok x?".."okay"...saya order air jer..dee order burger..comel jer tgk dia makan..SBB x leh gigit katanya..dgn menggunakan 2 tangan mencubit2 makanan tu..sweet..


mood tetibe cm da okay..tgh2 jalan , langkah terhenti..ada seorang banin berhenti depan saya.."muallimah shikin kan"..dia menegur..saya igt muka dia tapi x igt nama..sori.."thank tegur muallimah.."..then berlalu..


okay fine td sombong x nak makan..da lapa..maka masuk BBQ Chicken..Alhamdullllah komunikasi berjalan cun..then bawak dee makan tutti frutti.."nt nk g kedah an, t kat sana x de TF ni, jom cg blanja TF"..

muka kakak cashier ni cam muke fathiyah..ngee


mmg kerja nya makan je la an..berselera sgguh dia makan.."cikgu, nnt ana nak beli lagi boleh?"...muke riang...


"skrg ke?..nnt la pas kite g jusco, sggah sini beli"..erm mmg dia suka la uh..tpi risau takut sakit perut plak kalau mkn byk2 (monolog dlm hati)


kdg2 suke wat kerja giler..cth..td da g jusco AU..pastu g Wangsa Walk pastu patah balik Jusco AU..mmg best..teman dee cari barang..pas da beli2..g wangsa walk balik..beli tuti frutti.. "jgn mkn sakan sgt..kang demam"..saya warning..muka da merah dah uh..


gerak ke UIA..pas solat..alahai jumpe sweetie2 yg di rindui...alhamdulillah byk pengajaran ari ni..SHIKIN tolong kawal emosi..SHIKIN tolong jgn TERGOPOH GAPAH, shikin tolong BYK BERSABAR..shikin dan shikin shikin..kek aliah sedap, kek batik kak syaz pun mantap..macaroni kak syaz power..dan yg len2..ok saya bercerita ttg makann plak an..


TQ nab, share psl adam dan hawa
TQ ayuni, share psl tym g umrah
TQ atiqah, share psl perjuangan tuk kembali
TQ fatimah, share psl jgn GOPOH
TQ kak syaz, share Alquran..
T,Q Aliah ,share psl dunia terkini dan perjuangan
TQ dee, share psl APPLE..


ni sedikit perkongsian saya di FB roses g4s



Assalamualaikum..tadi cg de perbincangan dgn alumni2..ade bende yg sgt menarik tuk cg share dgn u all..di petik alumni tu ..dia kata.."dulu ana pelik dan risau kenapa bdk2 lelaki x nak berkawan dan rapat dgn ana, ana pun cam nak gak la an, tapi bila ana fikir2 semula, sebenarnya bdk lelaki tu bkn x nak berkawan atau dekat dgn ana tapi sebab mereka rasa takut atau menghormati ana, mgkin sbb pemakaian ana atau penampilan islamic ana, dekat situ Sbnrnya , Allah nak jaga kita dari buat perkara2 yang Allah tak suka. Allah nak jaga hati kita hanya untuk insan yang terpilih yang dah Allah tetapkan. Sbb Allah tahu semuanya"..

kesimpulannya jangan risau kalau tak ada lelaki yang nak kat kita skrg (utk couple). sebab semuanya dah tertulis dan pastinya Allah tahu apa yang terbaik utk kita.. Allah baik sangattt, Dia jaga kita untuk insan yang terpilih tu. So, dun worry k . Sampai masanya, inshaAllah tak yah couple2 ni, trus bercinta hingga ke syurga gitu.
- ada ayat yg di tambah tolak sbb nk buat semua phm..hehehe..
Sunday at 22:11 ·  ·  · 

    • Farah Alia hehe, macam ana lah cikgu. selame ana di uitm memang boleh dikatekan semue 'bergaul
      Sunday at 22:13 ·  ·  1 person

    • Farah Alia dan budak2 laki tegur je semue pompuan2 tu. kecuali ana. tapi bile ana nak pindah, dorang semue kenal ana rupenye. meanings, dorang bukan x nak tegur lah, hormat rupenye. Alhamdulillah. insyaAllah terpelihara oleh Allah.
      Sunday at 22:16 ·  ·  1 person

    • Norashikin Tajuddin cara nk mengelak..jauhi mereka dan jgn layan mereka sekiranya tiada keperluan yg sgt PENTING..tp kene tahu ape yg PENTING uh..cth handle program ke..setakat ni itu saja..kalau nk study group uh..x perlu nak segroup dgn lelaki an..haha..cg pun pernah mcm tuh..jadi cg pun mula belajar mengelak dr lelaki bukan mahram..
      Sunday at 22:22 · 

    • Wardatul Hannan ye ye. ana pon salu pikir mcm alumni2 tu. and ana berpegang pada ayat ALLAH - lelaki yg baik utk perempuan yg baik, lelaki yg buruk utk prempuan yg buruk. then kalau kita nak yg baik, kenalah usaha jadi prmpuan yg baik tu dulu kaan ? so jom sama2 la kita cuba jadi 'attaiyibaaat'. nampak mcm senang nak sebut, tapi susaaah nak buat. takpe usaha tangga kejayaan LOL ;D
      Monday at 00:11 ·  ·  3 people

    • Nur Amirah Ishak Like (sory lah bukak guna phone x boleh tekan butang like :( entah nape entah haha)
      Monday at 22:20 ·  ·  1 person




      Kaum Adam tidak bertegur sapa,bermesra2 dengan kamu wahai kaum Hawa bukan kerana kamu tidak tertarik..tetapi kerana MENGHORMATI kamu sebagai seorang muslimah. -NABILAH Dejo



luv u all


x puas..apsal kejap sgt pertemuan nih....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




* tit tot..mesej masuk..."cg alhamdulillah, ana pass"..msj dr dee.."TAHNIAH t cg blaja tutti frutti "..hahaha dia lulus ujian memandu ALHAMDULILLAH

4 comments to “SWeet I”

  • June 22, 2011 at 4:01 PM

    sweeeetttttnyaa ceguu. :')

    best kannnn gather2 camni, sambil isi rohani~ ;)

    wah,tahniah dee. pasni boleh bwk cegu plak. haha.bukan cegu bwk dee dah tau. (mesti dlm hati cegu ckp cmtu gak kan?:P)

  • June 22, 2011 at 4:44 PM

    haha..tggu dia da ade pengalaman bawak kete 5 tahun, bru dia boleh bwk cg..hahahaha

    tp tym uh mesti dia da pndi speed driff segala bagai an

  • June 22, 2011 at 8:25 PM
    ayatulakhras says:

    ana ske ayat kak nabilah itu!!!

  • June 23, 2011 at 8:41 AM

    ana pun ana pun..hehe

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates