Monday, August 23, 2010

dia yang bernama HUDA

,

Assalamualaikum..DSC_0101

kesungguhan dia, komitmen dia wat saya sgt terharu dan bersemangat gak..

mula merasai perubahan dia bila memasuki f5..semakin lembut..hahaha dulu muke bengis n garang..ular tedung pun lari..

bertambah miracle bile adek2 f1 leh bergurau senduk dgn dia..ajaib..

tym iktikaf mini ari tuh..smpt dia berpesan kat syi n dee “korang doa tuk batch taw”..emm saya yg terdengr rasa cam sgt terharu..dia mmg x pentingkan diri sendri..banyak bekorban tuk org len..tuk dia, dia tolak ketepi dulu..

apa saja yg dia buat, dia mesti akan melakukan dgn bersemangat..debat, camping, program2 len, as-solah..x de la cam cg dgr dia brputus asa..x pernah..ade, tp susa kot..hehe..

dia sgt sayang kan batch g4squared..sgt2 sayang..dia nk batch ni bersatu, berjaya duni dan akhirat..semangat wat jadual tuk klas “persediaan trial dan SPM”.. tgk muka dia..Ya Allah cg taw dia penat tp dia sembunyikan..sob..sob..*tgh kesat air mata..hehe

“cikgu, ana x nak tgk batch ana berpecah lps spm nnt..ana takut lps spm, ana dpt smbg belajar kat oversea, nnt sape yg akn handle batch ni..sbb tu ana nk minta kwn2 ana blaja tuk conduct prog tuk batch, ana syg kawan2 ana”

DSC_0088

kecekalan dia, semangat dia, byk mengajar saya erti sebuah pengorbanan dan persahabatn..TQ huda sbb byk membantu cg..

“doakan ana dpt buat sesuatu utk al-amin satu hari nanti ye cg”

x bole nk cite panjang sbb air mata non stop mengalir bila tringat dia..

 

12 comments to “dia yang bernama HUDA”

  • August 23, 2010 at 4:23 PM
    sevenNeedLes says:

    setuju.

  • August 24, 2010 at 4:26 PM

    i luv huda too

  • August 26, 2010 at 10:39 AM
    shikin says:

    miawwww

  • August 26, 2010 at 11:37 AM
    taksedarmatikianhampir says:

    serius bagus anak murid cikgu :)
    terkenang zaman sekolah, xdpt buat apa-apa untuk sekolah dan kawan2.
    semoga dia dirahmati Allah, berjaya dunia dan akhirat. sampaikan salam seorg ukhti untuk ukhti ini. ssemoga dia mendapat keberkatan dan diredhai Allah.

    pendek ceritanya tapi dalam maknanya..wallahu'alam :)

  • August 27, 2010 at 5:39 AM
    shikin says:

    TQ..insyaALLAH akan di sampaikan salam nt..

    Tace care

  • August 29, 2010 at 7:15 AM

    baru sekarang ana baca..
    dah bertakung dah air mata ni..
    huhu..
    t.kasih cg :)

  • August 29, 2010 at 8:24 PM
    shikin says:

    sob sob sob..rse cam x nak nt tggalkan cg boleh x? kalau nt g jepun..bwk cg skali..sob sob..

  • August 29, 2010 at 8:36 PM

    huhu..
    ok2.. jomla.
    nanti ana sedih2 an,
    senang cari cg. huahua
    cg kena kumpul duit dari skrg.
    hehehehe

    sob sob
    cg buat ana sedih jela plak..
    doa byk2 bulan ramadhan ni :)

  • August 29, 2010 at 10:15 PM
    shikin says:

    cg an blaja dr memerhati..nt x byk nasihat cg tp perbuatan nt byk menasihati cg, nnt klu nt x de cg nak perhatikan sape..haha..ok2..cg nak kumpul duit..

  • August 30, 2010 at 10:32 PM
    sumo says:

    comel sangat!!!
    sweet melebihi gule...=)

  • August 31, 2010 at 10:56 PM
    shikin says:

    makan byk2 sweet nanti jadi comel cam kami..haha x memasal

  • September 18, 2010 at 6:42 PM

    ana sayang dia kerana Allah. dia lembut dan penyayang sebenarnya. hati dalam siapa yang tahu. daaaaalam tu... hehe. respect dia! selamat teruskan perjuangan ye Huda! salam.

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates