Wednesday, July 22, 2009

sng diri..rehatkan diri...

,

Alhamdulillah selesai sudah rncanga msia ke 16..hehe..9hb borak2 ngn pikah..saje cite psl kampung n buah2an n rabbit..teringt besday adek dia..nabihah lg 2 mggu..secara x spontan bile perbualan di kaitkan dgn kampung+buah2an+mandi sungai+nabihah..maka tercetusnya idea "surprise"..haha

hampir everyday berbincang ngn pikah..tp x de la secara serius..mula la berpakat dgn kwn2 nabihah yg laen..perancangan byk kali di ubah sbb mslh teknikal...agar x nk dia syak ape2, sya meneruskn rutin harian sya dgn mg 'sms' dia..

semakin kritikal bila di hari kejadian..mgharapkan sume brjalan dgn lancar..rmi last minit x leh join..x pe ade hikmah..bkn sng nk menggembirakan hati insan yg berjiwa sentimental nih...hehe..

kul 9 pagi masih sya x konpem lagi sape senarai btol2 pegi sbb far x dpt dihubungi..start enjin kete n zoom amek tipah.."cgu cantek x spek baru ana".."spek baru ke?..cam base jer"...pastu telipon berbunyi.."cgu, ni aminah k, ana nk ikot leh x?''.."oww klu nt x kesah, cgu ok jer..rmi2 lagi bgus"..lps tipah gelabah dgn byk brg yg tertinggal..tros g amek huda n aminah...aminah da siap..tggu huda 20 minit..erm..pastu tggu kat jimat ngn pikah..2 kete..jam da kul 10..kol far, sae..sume x angkat..muke da hijau da nih..kul 10.20 kol anis..bru dpt.."cepat la.."..sae kol.."cgu saba..berat nih cgu byk baju kene bawak"...haha..dari jauh sian gak tgk derang terhegeh2 jalan angkat berbagai2 jenis beg..len kali g prog bawak beg tarik gambr barbie ke...

pastu pikah kate..ayah dia cam lmbt lagi nk amek nabihah..aduh..sya mula x smpi hati..taw sure nabihah moody nnt, mama suro kami amek je nabihah..ca da x suprise..tp kami sepakat..x nakkkkk..cam x best...sepanjang perjalanan ke hulu langat..sya duk pk cane la nabihah duk sorg2 kt pondok..sure bengang je..kol pika..tye mama da amek lom?.."x taw la cgu"..erkkk

x pe..smpi2 je..sya sorokkan kete..just nak make sure nabihah x nmpk kete sya nnt, kasut pun kami sorokkn..haha..meeting..cane nak wat kejutan..lalalaalalala.."ape kate ana nnt duk je kat sofa bila nabihah masuk..mesti dia akan pelek..."..idea aminah kamilen..hahaha..good idea..berfikiran kreatif..haha..

"cgu, mama kata lagi 5 minit bee sampai".. afiqah bgtaw dr dapur.."ok2 sume cepat..gerak"..cehhh sya mengarahkan..tiup belon, cari mancis..what ever...

nabihah masuk..terkejut nmpk kami kuar n bawak kek n nyanyi..tros dia masuk bilik.."alamakk. apsal dia masuk bilik..sya da hampir kecewa..sbb taw sure dia tgh x de mood ..dia akan marah ke..tgk dia mengesat air mata..alamak..ape nih.."..sya cam da frust tym uh..x taw pe yg dia dia pk kan..sedey, terharu, x ske, x nak, nk, nk tdo, nk mandi..wawawawawa...

mmg sepanjang hari sya x byk berckp ngn dia sbb masih rse prasaan bersalah..sbb x taw penerimaan dia..hahaha..pdn muke..wat lagi terkejut2 camtuh..hahaha...

pastu mkn n solat kami ke dusun buah2an..mmg best, secara peribadi, seumur idup saya ni la 1st tym saya mkn secara live dr pokok dukung.."shikin nk taw x?..kebanyakan pokok2 ni ayah nabihah tanam mse nabihah drjh 5"..mama nabihah cite..."cgu, cepat la..ana x sabar nk g sungai, mandi2"..huda biseng.."ello org x mndi2 dr semalam yg g kursus kat skola uh pun x kecoh nk mandi cam nt taw"..pastu kami ke sg gabai..naek x tawla bape step ank tgge..smpi atas mnggigil2 kepala lutut..pastu turun balik sbb nk bagi lutut x gigil balik..haha..sbb rami orang..sume org di kawasan uh 'pelek2' bagi kami..so endingnya kami ke sungai congkak yg byk batu..(atas permintaan huda nk byk batu)..

da puas mandi..rse x puas lagi...balik dgn basah2..mlm lps marghrib..balik..saya hntr sae ngn far..mcm base..klu duk dlm kete saya..derang sure x kan tdo sbb mmg kene bercakap..haha..kete pikah da trlentuk2 da derang..sian tgk derang..Alhamdulillah bersyukur sya dapat anak murid seperti mereka..bersedia n sggup susa payah demi persahabatan..TQ u all..ukhwah never die taw...

smpi umh dlm kul 11..pastu sms ngn besday girl smpi kul 12..hahabru taw yg dia hepi snarnya..haha..menyesal x ckp byk td ngn dia..haha..kul 12..ding dong..sms wish besday nabihah n jadilah sebaek2 manusia yg sentiasa membuat kebaikan dunia n akhirat..

4 comments to “sng diri..rehatkan diri...”

  • July 22, 2009 at 1:33 PM
    afiQah says:

    hehe best2..kenangan yang xdapat dilupakan.. erk..kaki ana pon megeletar.. nak tekan break cm kena parkinson.. tnye bee..(hehe semangat).. tp lagipun memang dah lame gile x exercise kan.. hehehe tq sbb buat ni.. xde siapa akan sedih ana rasa.. semua akan terharu.. ceh.. kalu xske tu memang xtau la..hati sekeras batu cave kot.. hehe duku tu sedap kan cgu.. kat umah ana melahap je.. manis... subhannallah!!

  • July 22, 2009 at 7:12 PM
    shikin says:

    haha..siyes sedap dukung tu..bkn duku la pikah..duku kulit dia tebal..Astagfirullah

  • July 23, 2009 at 9:02 AM
    afiQah says:

    hahaha yeke? atuk ana ckp tu duku.. yang dukung besar sikit.. ntahla.. tapi sedap..hehe

  • July 23, 2009 at 5:51 PM
    shikin says:

    oww..haha..

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates