Sunday, March 29, 2009

sorg honeymoon sorg akan dpt cahaya mata

,
Alhamdulillah..Pada 7 mac salah seorg student saya Nur Sakinah Hatta telah melangsungkan prkahwinan dia..hehe..saya x dpt pergi sbb berada d sabah tym uh..So Alhamdulillah selamat sudah segala2nya..rse gembira x terkata bila melihat mereka di satukan..At least syaitan menanges bila tgk mereka berada dlm posisi yg HALAL...

Seorg lagi student saya da lama bernikah 25 hb August 2008..skrg blaja di yaman..da 7 bulan usia kandungan..insyaALLAH lagi 2 bulan bakal menjadi ibu.. erm rindu sama dia Nadia Shafiyah Aznan.. bru sebentar td borak2 ngan dia dlm ym..sronok dgr cerita dia..dan kt sini dia de bg tip bg yg plan nk brkawen awal..hehe..camne nk balaja lgi..urusan rumahtgga lagi, duit lagi, mcm2...

nadiah safiyah: tk taulaa..ana rase cm besa je..
nadiah safiyah: coz ktorng due2 tga blaja...so kne understand laa..
nadiah safiyah: keje umah bahagi same2..
nadiah safiyah: masak...ala kadar jela...
nadiah safiyah: ape lagi yg susah ek?
nadiah safiyah: tapi pape pn rase cm terjamen skeit kot...da takde arh te pk nak wat keje ngarut2 lagi
nadiah safiyah: urm...pe lg ek?..tak tau laaa...rase cm besa jaa..

nadiah safiyah: urm..kawen jelaa..jgn risau pape..
aShItAnO sensei: hahaha
nadiah safiyah: insyaallah Allah tlg...
nadiah safiyah: jgn riso duet ke ape ke...
nadiah safiyah: pas kwen lg bertambah rezeki nnt..hehe
aShItAnO sensei: blaja plak
nadiah safiyah: urm...tak taulaa...stakat nie ana ok jee..
nadiah safiyah: tapi kne pnadai bahagi mase arh...kne tau yg mane priority...
nadiah safiyah: hehe ana pon masih dalam tempoh percubaan lagi...
nadiah safiyah: kdg2 tu setan kacau jgk...malas ar ape laa...
nadiah safiyah: tp kene kuat smangat arh..
nadiah safiyah: sbb kdg2 pas kawen da rase secure da malas nak blaja..
nadiah safiyah: tp slalu kne motivate diri arh...ingat balik tujuan blaja tu tok ape...

nasehat saya pd semua anak2 murid sya x kesah dmana pun..amek pluang join usrah..jgn ngelat n jadikan bizi satu alasan..bg yg ber'kawan' uh..rse klu da x boleh nak kawal prasaan n nafsu..kawen je la..jgn duk berkepit sana sini tanpa ada ikatan yg HALAL..

"ana x bkn bercouple pun..kwn jer"..kdg2 sya pun x phm pe yg di maksdkan 'kwn' smpi berpeluk2 camtuh..beza kita dgn org kafir ialah kita ada Al-Quran n hadis tuk d follow.. beza kita dgn kwn2 kita di luar sana ialah kita blaja ilmu agama lebih dr mereka..suppose kita lebih paham dgn adab2 pergaulan dgn lelaki dan perempuan.. renung2kan dan selamat beramal...

12 comments to “sorg honeymoon sorg akan dpt cahaya mata”

  • March 29, 2009 at 9:48 PM
    .aliah. says:

    hehe cegu!!

    tak join majlis kinah kt srwk ke???hehehe.

    takpe cegu,diorg tgh bahagie uh.hari2 lps kelas abes je,dua2 terus lesappp..huhuhu..g mane2 pn nk sesame..so sweet..hahahaha(ceh,name dh kwen..mestila nk sesame kn).takpe2 kte ks chance:P

    hehe okla cegu,sje menyinggah jap.doakan ana sukses dunia akhrt ye cegu;)

  • March 29, 2009 at 11:39 PM
    shikin says:

    so sweet hehe...kdg2 rse cam x caye je kinah da kawen hahaha..seb baek dr awal dia bgtaw dia kenal allem nih..klu x terkejut badak cg klu tetibe taw dia nk kawen...

    aliah..insyaALLAH always doakan anak murid cg success sokmo...

  • March 30, 2009 at 1:00 AM
    duha says:

    nak kawen..
    eh..tanak lah..

    haha..
    kinah ni wat org jeles jer..

    tapi tape, belum tibe masenye..
    saya masih kanak2 riang yg perlukan masa bersendrian..ahahah

    ape2pun, taniah pada kinah(ceh,cam ni blog kinah je an)

    sebenarnye kalau berpegang pada quran dan sunnah,iA kita akan lebih jelas tujuan hidup..dan tau mane baik dan buruk..mane salah dan benar..iA

    doakan kebaikan utk kami anak2 muridmu..:)

    ana pun doakan cegu..............~
    hehe

  • March 30, 2009 at 2:36 AM

    ni yang nak kawen awal ni..hahaha
    tp, nak wat cane cg..
    kta kn penah borak2, diorg kat cop ana sbg seorg yg akan kawen lmbat..haha papejela..

    saje nk merepek..haha

  • March 30, 2009 at 9:35 AM
    shikin says:

    duha yg sgt gelabah..

    huda akan kawen lmbt?..hehe cg igt tu..x pe..g rse lps org bce post nt yg nt jdi anak sulung skrg dlm umh..sure rmi yg berebut2 nk melamar nt nnt..hahaha...

  • March 30, 2009 at 6:30 PM
    'adz says:

    ish..kebelakangn ini suma dok sibuk psl nak kahwin..

    duha : xsilap mak anti pesan suruh habes blajar 5thn dulu haha, n tggu abg umair

    terima kasih pd ukhti nadiah
    (dah kena pnggl puan) bakal bergelar ibu..alangkah bahgianya bila berada di landasan yg betul..bukan mcm segelintir msyrkt..asek keluar masuk mahkamah n siar dlm paper

  • March 30, 2009 at 10:27 PM
    duha says:

    eh muaz..skang ni sape anak mak cik faridah nih? haha..ummi saye kate, nak kawin bile2 pun bole :p
    abang saya abdullah umayr tuh tak kesah pun..(ye ke??) tgk laa sape kawen dlu :p

    p/s:hari tu mak kate kawin skali jer ktrg bedue..jimat!..ahahha..tak mahu! :p

    eh cegu..ana tak glabah la..jeles laa tuh..hehe

  • April 1, 2009 at 6:24 PM
    'adz says:

    hahaha..da pecah rahsia, tp cuba tnya blk mmg sroh belajar habis dulu kalo xsalah,
    jgn lupa buat dlm bulan 7 - 9 ye..
    time tu cuti summer boleh la dtg kenduri..

    p/s ni pesanan kpd kwn2 lain juga

  • April 1, 2009 at 9:54 PM
    duha says:

    cam tau2 je..nnt laa balik malaysia tanye balik..hehhe..(cam berani jer an..kang ingt betul2 nk kawen pulak..adeh~)

    p/s:insyaAllah..cari tarikh yg sume cuti..hehe..samelah dgn yg memesan tuh..dlm bln 8 laa cntik sket..hehe

    cg..maaf tpt komen cg da jd tpt surat menyurat :p haha

  • April 2, 2009 at 3:42 PM
    shikin says:

    erm nak wat camner kan duha..

  • April 2, 2009 at 10:12 PM
    fm says:

    hahaha.sronok tgk cg pasrah lagi kebingungan dgn gelagat anak2 murid.
    cg cg thanx kongsi nadiah nye conversation ngan cg. bkn senang nak dgr cite dr die. hehehe

  • April 3, 2009 at 10:28 AM
    shikin says:

    welcome..

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates