Friday, February 13, 2009

bersama 'kaseh'

,
"Salam..cik shikin dan cik liza da jln2 ke beli mutiara kat KK"..msj dr juruteknik IT Maktab Sabah.."blom lagi..x taw nk jln2, lgpun takut nk beli klu x de org tempatan..nanti mahal..hehe"..sy reply.."ye ker? Ingt dh pegi dh sbb tgk dua2 senyap jer...hehe..ermm..ok, x de mslh cume tmpt beli mutiara yg murah 2 sblh ptg..buka jam 6 ptg smpi 12 mlm"..'kaseh' sms..gelaran kaseh diberi bile dia trslah send msj kt sya dgn nama gelaran dia kaseh..hahaha..kantoii..

so kami set ari jumaat..kaseh amek kami lps dia balik kerja kul 4.30.. kul 4.40 kami tggu d ruang lobby..wahhhh my vi..favaret kaler saya 'puteh' dtg amek sy ngn kak liza..mule2 tuh kami jln2 dlm pasar filifine..pastu g mkn ikan bakar kat tepi laut..kt sini konsep mkn ikan bakar cam pelek skit..kite pilih ikan2 yg da di bakar..tp fresh la..pastu kite kene buat sendri kuah pencicahnye..sambal belacan+asam limau+garam skit+cili padi...pastu udang dia mmg besar badak..huhu..puas mkn sekor..hehe..
lps mkn kami jln2 kat pasar basar di mana menjual ikan2 dan sayur2 murah2 yg fresh2 naek dr laut..sdg jln2 tetiba tgk org kumpul ramai2 kat tepi laut..rupanya tgh tgk polis tgh keja lanun filifineyg terjun dlm laut berenang menyelamatkan diri..huh..cemas gituk...
tgh jln2 tetibe org rmi brkumpul tgk seorg lanun sdg berenang di dlm laut tuk lari dr polis..

pastu kami ke pasar malam kampung air..ya Allah mmg juling mata tgk mutiara n kristal2 nih..hampir rm 200 sy membeli belah..haha..kak liza smpi rm360..hehe..sy beli tuk kakak n adek n diri sy..mmg giler cantik...tempat ni mmg murah sbb kaseh da base beli kt sini..best2..tu la untungnya kenal ngan org sabah..actually kaseh org serawak tp da setahun kerja di sabah...
ni ikan tuna..besar kan..kaseh brsama saya..sementara tggu kak liza shoppingggggggg

da pnt jln2 kami balik.."kak nh hadiah dr saya, gelang kristal."..kaseh bg.."ehh pe plak..da la bwk kami jln2 sume"...sy reply..sy pun bg dia shell cantek khas tuk kaseh..hehe...
di antara mutiara n kristal yg di jual di sini..rambang mata beb..

thanx kaseh sbb blnja kami makn ikan bakar, bwk kami jln2, bru rse feel berada di sabah n culture..thanx bwk kami beli mutiara n kristal murah..thanx bagi kami gelang..sweet sgt.. n thanx jemput n hntr kami ke hotel n thanx 4 everything...ape yg menarik ttg kaseh nih..dia x mkn sayur, pastu x kn makan kalu dia sendri siang ikan or what ever bende yg dia nmpk darahnya..dia suke mkn bende yg cantek2 jer..haha..byk lagi la yg dia x mkn..udang, sotong..mknn laut..mmg btol2 pelek..

2 comments to “bersama 'kaseh'”

  • February 15, 2009 at 1:21 AM
    fathiyyah says:

    salam ziarah cikgu

    nak tanya khabar,tp nampak cikgu happy2 saja di sana..
    hihi

  • February 15, 2009 at 6:00 AM
    shikin says:

    salam fathiyah...alhamdulillah sehat2 saja disni..sronot bgt disini..hehe..bile la cg bole ke negara nt..bole ziarah n cite2 psl life kt sana plak..hehehe...

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates