Thursday, December 18, 2008

xplorace 2008 hari kedua dn ketiga

,

Assalamulaikum..
sambg yg kelmarin plak..hehe..(byk keja di opis smpi x smpt nk menulis dlm blog)

Hari kedua xplorace kami sume berada di Kem Lanchang Merlimau Melaka..Kat sini lbh kurang mcm di Kem Tasoh Perlis sewaktu xplorace 2007, cume kelengkapan di kem lanchang agak kurang sedikit..cume bezanya di sini kami tdo di dome..hehehe..kami sume kene menunjukkan skill menari poco2 ari ni..haha..yg x tahan tgk dr blkg..bnin2 menari haha..hilang macho haha..tgk mazran menari beriya2..lgi semangat tgk cg farhah menari..mmg btol2 menari la..erm ari ni aktiviti byk kepada aktiviti lasak dan pembelajaran spt berbasikal 10km di kwasan kampung, wter confident, ade gak banat menjerit2 sbb takut tggelam dlm air..1st time kot hehe..yg paling best berkayak....panas terik membuatkan kami rse semacm jer..rse masak daging muke kami..hehe..muka nasuha n aqila jelas da nmpk kemerahan sbb pnas yg terik..yg klakar tym kyak, saya x suda2 gelak tgk team syafiqah ngn afifah..sepanjang berkayak, asyik bergaduh..hahaha..saya sedey ade yg x mahu lepaskan peluang tuk menjalani aktiviti nih sbb bkn sng nk dpt aktiviti sebegini..hehe..bila lagi kan nk tunjuk skill..ari ni sy relax skit sbb kamera saya asyik bertukar tgn..msing2 nk amek gmbr hahaha..tgh lepak2 tggu giliran tuk water confident de la swara sumbang lagi hehehe "ehh ari nih besday cg la"..da plak sume nyanyi happy besday ..warghhhh tidakkkk "shhhhhhh" jgn nyanyi kuat2 maluuuuuu...hehehe..thanx sume..lps sembahyang marghrib de mlm persembahan..hehe..mcm2 sy tgk prsemhn mereka..kreatif2..hehe..yg pidato uh..sy cam terpegun dgn semangat n keberanian penampilan peserta..kdg2 mcm x caye..selama ni nmpk senyap jer tp ada bkt dlm pidato ni..semangat tuk kump dan diri sy da mula nmpk..walaupun siang td sy akui terasa sgt penat begitu juga dgn peserta tp caliph klu diberi task atau kerja, sy slalo yakin mereka bole dan akn wat yg terbaik dan penuh bersemangat..alhamdulillah..tahniah sume..hilng rse penat dan ngantuk tgk persembhan mereka..sari kump hanani ngan dikir barat dia smpi yg kump yg akhir..best2...

slps mlm persembhan, kami ada aktivi mencerap bintang dan night walk..sy menjaga check point yg ke 4 brsama2 dgn ammar dan muhaimin..mse tu kul 1 pg..bile sya tgk ammar dan muhaimin tdo..maka sy pun da mula ngantuk hahaha..kejap2 tertido..bile de peserta lalu dn beri salam..baru tersedar..pastu tdo balik..hehe begitu la sedanya smpi abes peserta yg lalu di situ..balik kami naek hilux ke kem..hehehe..rse2nya tym tuh da kul 3.30 pagi..ngantuk tu hnya TUHAN je yg tahu..









smpi2 tros basuh kaki n tdo..kul 4.30 pg, syaza duk seblah saya "cg..tgk la..ana kejut sume ajk, sume x nk bgun"..oo ye ke.."nt kejut sape?"..saya tye syaza.."ana kejut huda, dia bgun pastu tdo balik, dyana pun sama"..sian plak dgr.."nt kene tarik dyana, dia mmg susa bgun, klu tarik bru dia bgun..g la...klu derang x nk bgun nt kejut shafya" sy bg cadangan..hehe..pastu sy da x sedar da pe yg belaku..

kul 5.30 kami bgun tp saya smpi je surau, da start solat subuh..x sempat nk qiam..huhu..tu la lmbt sgt..sy tye syaza, camner td..sape yg bgun irasah..dia kate."last2 ana jaga sorg je cg"..hehehe..

hari ketiga..kami de pertandingan berbasikl dan paint ball camtuh...sy bersemangat tuka tudung n baju tuk main paint ball tetiba sy di maklumkan x boleh sbb derang nk cepatkan permainan..so sedey je..em x pe la..lps segala aktiviti, sume peserta dan sume2 kene kemas2 brg n dome sbb nk balik hehehe..alaaa cm sedey la bile rse hari emakin hampir tuk kami berpisah..huhu..kecoh dlm dome uh bila sy hilang jam..tp x kecoh sgt pun..kecoh ngn amina jer...hehe..kul 7 kami mula meninggalkan kem lanchang..

sampi di bndar hilir dlm kul 8, so peserta ada task..seperti base amek2 gmbr tp gune kam shafya..sy da x larat nk jinjing cam sy..hehe..bile kump amina abes wat task, sy ajak mereka g solat..bau surau tuh..fuhhhh...nk termuntah sy di buatnya...bandaraya yg cantik n gah di mata pelancong tp ruang solat x dijaga..saba je la...lps solat kami cari kedi mkn tp x jumpa..so g la 7 elevan..huh lapa tol..x de bende nk makan nih..

sblm naek bas "pakcik..air cond nnt slowkan eh pakcik".. "ehh x yah pkcik..pakcik kuatkan je air cond uh"..pipot mnjerit..huh..naek bs..duk ngn amina..borak2 pastu x igt tah bila sy da mula tertido..sdr2 bdn cam terapung2 sbb sejuk sgt..x tahan..sy tgk amina da mula naek kaki atas seat sbb sejuk sgt..maka, sy amek tuala kecik, sumbat ruang udara air cond uh kuar..fuh lega..bru bole tdo..hehe..meh amina..cg peluk..hahahaa..sian jer..

6 comments to “xplorace 2008 hari kedua dn ketiga”

  • December 18, 2008 at 6:43 PM
    |makhlukDIA| says:

    ala ceguu..
    sejuk skjp je!
    best pe sejuk2~
    sdp pulak name pipot uh..
    x mo x mo..x sdp lorhh

  • December 18, 2008 at 8:14 PM
    shikin says:

    sejuk skjp ape?..nt trok taw..cg tgk mina tdo pun da sian..sejuk tahap kritikal..nt sama je ngn shafya ske sejuk..huiii agaknya mmg xplorace x leh lari dr perkataan sejuk kot..igt x taon lps kite balik naek tren..pun sejuk gak dlm tren smpi cg ngn ammarah tdo kt kantin..

  • December 18, 2008 at 8:42 PM
    sevenNeedLes says:

    waa,,sungguh kureng~!!
    ana bangun pastu tido balik eh?
    asal ana rase mcam ana memang x bgn langsung je? keh3,..

    sian syaza, siann...

  • December 18, 2008 at 8:48 PM
    shikin says:

    haha dyana..nt mmg x berkualiti tuk bangun klu nt da ngantuk sgt hehehe..

  • December 18, 2008 at 9:56 PM
    |makhlukDIA| says:

    shafya pon ske sejuk ehhh?
    okehh la tuhh..
    sejuk tu nikmat..

  • December 22, 2008 at 10:00 PM
    sevenNeedLes says:

    cegu, ana tak bole tengokla gmba cruella buat persembahan tu, suma stok xle bla oh. haha

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates