Monday, September 3, 2007

XPDC Banjaran Titiwangsa

,
Assalamualaikum..

Alhamdulillah selamat n berjaya merentasi Banjaran Titiwangsa .. Memang x pernah terpikir dalam kotak fikiran tuk berpenat lelah berjalan kaki hampir 10 jam..heheh..

Pada awalnya memang nak sgt pergi tapi x yakin pada diri sendiri..mampu ke?

Hahaha ingat lagi Amina x abes2 bg sokongan.."fighting..fighting..cikgu...aja".. begitu gak student2 yg lain...

Tapi mmg pengalaman yg best la..

Hari Pertama:

Dari sekolah Al-Amin dalam pukul 9pg.. Terus ke Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)..Lawatan di UPSI..lagipun XPDC ni mmg Al-Amin ada kerjasama dgn UPSI..
Sampi sana dgr sikit taklimat n jalan2.. Ada la beli Jam... tapi amina yg pakai..hahaha...

Petang pas zuhur terus ke Kampung Ulu Slim..naik trak tuh..haha rasa cam pelarian..eheh..
sampi sekolah Pos Bersih tros membersihkan diri n solat n makan n ada taklimat lagi n majlis perasmian XPDC.. tros tdo...

Hari Kedua:
Bangun solat subuh berjamaah..kul 6.30pg amina da menjerit suro semua banat berkumpul tuk senaman n sarapan..Dalam kul 9..delegasi kami pun bergerak merentasi banjaran titiwangsa...baru suku jalan..nafas cam da tercungap cungap..patut la ust idris suruh wat pusing 4 x kat tasik metropolitan ari tuh..stamina mmg kena mantap..

Time mendaki tu..mmg paling kritikal dlm hidup hahaha..dr kump 1..turun ke kump ke 4 hahaha...go cikgu..go cikgu..suara syafiqah bg semangat..

mmg time tuh segala pacat ke lintah ke..da rasa mula pasrah..sedut je la darah tuh..ehehe...tgk anak-anak murid ku setiap kali rehat kat R&R sure bertungkus lumus cabut pacat...hahah..cek pasrah jer...huihh segala bentuk pacat ada..yang besar..yg kecil semua ada..ehehe eiiii..

smpi kt tmpt rehat di puncak..mmg rasa give up..hehehe..MUSLIMAH never give up...so time turun rasa confident skit..tapi melecet plak jari...cari plaster..huh..

Tgk jam da pukul 5.30..pakcik tu kata lagi 20 minit..huhu semangat...ye la seharian dalam hutan..emm respect ar kat Mat Kilau.. Banjaran ni kan Jalan Dia... tgh2 jalan nmpk lori..akcik lori suruh naek tuk smpi ke destinasi..warghhh..tanpa pandang sape2..terjah terus la..hahaha lawak tol..cikgu..cikgu... Thanx byk2 kat FAHIMA..tlg bwk beg cg...thanx a lot...muahhh

smpi kat penamat sume trus amik wuduk n solat Jama' Zuhur Asar...Masa direkodkan pkl 6.02 ptg.. Alhamdulillah selamat smpi..nmpk lagi yg len tengah melayan pacat2 yg hinggap kat tubuh mereka...

Pukul 7.30 smpi kat sekolah Ulu Sungai Raub Pahang... Tros mandi n Solat Jamaah..

pukul 11 td0...

Hari Ketiga:
Truk tul coverage celcom n maxis x de.. hehehe..lepas senaman n makan..bdk2 sume gotong royong...cg ke Klinik n terus ke hospital..bawa adibah sbb mata dia kena daun lalang.. so x dpt menghadiri majlis penutup.. so bas amik kami di Hospital Raub... Dalam pukul 2.30 kami berhenti makan dan solat dan terus balik ke Al-Amin..Pukul 4 kami sampai di Al-Amin...
Smpi Al-Amin baru dpt pegang HP..so cg minta maaf kat sape2 yg kol x dpt2.. Ramai gak parent kol..sori sgt2...

Thanks x terhingga kat Ust Idris sbb mempercayai cg n memberi peluang melalui pengalaman yg sgt bermakna... mmg bes...

1 comments:

  • July 15, 2008 at 2:41 PM

    assalamualaikum... wahhh semangat ye cikgu jalan rentas banjaran... saya dah 2 tahun berturut ikut program yang dianjurkan pejabat daerah tempatan... first year..dari raub ke ulu slim.. second year dari raub.. berkhemah kat tengah banjaran then pusing balik ke raub... tunggu peserta dari ulu slim... cuma tahun lepas n tahun ni... takder plak...

    bab pacat.. mmg mengerikan... huhu
    salam dari raub..

 

aShiTaNo sEnSeI Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates